Dünyayı karanlığa gömebilecek 'düğme' ilk kez görüntülendi!

Rusya Savunma Bakanlığı'nın resmi yayın organı Zvezda, Vladimir Putin'in her daim yanında bulundurulan nükleer füze fırlatma düğmesini içeren nükleer çantanın içini ilk kez televizyon ekranlarında yayınladı.

Zvezda televizyonundaki bir programda Rusya’nın stratejik nükleer füzelerinin kumanda düğmesinin bulunduğu nükleer çanta ilk kez gösterildi.

TAHMİN EDİLEN RENKTE DEĞİL

‘Voennaya Priyomka’ isimli programın sunucusu Aleksey Yegorov’un anlattığı çantanın içindeki ana fırlatma düğmesi genellikle tahmin edildiği gibi kırmızı değil, beyaz renkte.

Yegorov, “Tam da bu çanta, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 saat çevresinde bulunan bir subaydaydı. Bavulda bulunanlar arasında ayrı bir bellek kartı var” dedi.

Yegorov, 50 yıllık olsa da çantanın ilk kez televizyonda gösterildiğini vurguladı.

Dünyayı karanlığa gömebilecek 'düğme' ilk kez görüntülendi!

HER ZAMAN PUTİN'İN YANINDA TAŞINIYOR

Sputnik'in aktardığına göre, ​Komsomolskaya Pravda (KP) gazetesi de çantanın her zaman Putin’in yanında taşındığına ve ‘1 numaralı düğme’ olarak da adlandırıldığına dikkat çekti. KP’ye göre, çantadaki kırmızı düğme füzenin fırlatma işlemini, gri düğme ise tüm talimatları iptal ediyor. Çantadaki rakamlarla sıralanmış beyaz düğmelerin de kara, hava ve donanma nükleer kuvvetlerini harekete geçirmek için olduğu tahmin ediliyor.

ANİ YANIT İÇİN GARANTİ SAĞLIYOR

KP’nin tahminlerine göre, çantadaki yeşil düğme de aynı çantanın diğer ikisinden sinyal gelip gelmediğini kontrol amaçlı. Nitekim bu çantadan biri devlet başkanında, biri savunma bakanında biri de genelkurmay başkanında olmak üzere üç adet bulunuyor. Nükleer füze atılması için en az iki çantanın çalışması gerekiyor. Bu durum yanlışlıkla füze fırlatılmasına karşı, çantanın sahiplerinden birinin uzakta olması ve düşman füzesine karşı ani yanıt verilmesi için garanti sağlıyor.

Dünyayı karanlığa gömebilecek 'düğme' ilk kez görüntülendi! - Resim : 2

Dünyayı karanlığa gömebilecek 'düğme' ilk kez görüntülendi! ile ilgili etiketler Rusya Putin nükleer nükleer silah Vladimir Putin Sputnik Zvezda
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.