"Dünyayı bu halde bırakıp gideceğim için çok üzgünüm"

Bundan 75 yıl önce Normdandiya'da Adolf Hitler'in güçlerine karşı savaşan 96 yaşındaki Jack Port, 75 yıl sonra tüm dünyaya ders olacak sözlerle tekrar Normandiya'ya döndü.

6 Haziran 1944'de 75 bin Britanya ve Kanadalı, 57 bin de Amerikan askerini taşıyan donanma Normandiya kıyılarına geldi ve Adolf Hitler'in ilerleyişini durdurdu.

96 yaşındaki Jack Port da o savaşta yer alan ve faşizme karşı savaşan askerlerden biriydi.

İkinci Dünya Savaşı'ndaki Normandiya Çıkarması'nın 75. yıl dönümünde yani bugün, Jack Port Normandiya kıyılarına geri döndü ve adeta tüm dünyaya ders verecek şeyler anlattı.

"Dünyayı bu halde bırakıp gideceğim için çok üzgünüm"

"HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUM"

Jack Port hayal kırıklığı yaşadığını belirtti ve şöyle devam etti:

"O gün Normandiya sahiline indiğimde dünyadaki bütün savaşları bitirecek bir savaş için mücadele verdiğimi düşünmüştüm. Ama şimdi görüyorum ki dünya liderleri kendi menfaatleri için hiç düşünmeden dünyada tekrar savaşlar yaratmaya devam ediyor. Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum ve dünyayı bu şekilde hissederek bırakmaktan nefret ediyorum" 

"Dünyayı bu halde bırakıp gideceğim için çok üzgünüm" ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.