Dünyanın yeni kabusu: Corona Virüsü...

Çin'de başlayan ve dünyaya hızla yayılan Corona Virüsü'nden ölenlerin sayısı 18'e yükseldi.

Corona virüsünün giderek yayılması nedeniyle Cenevre’de toplanan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Komitesi, uluslararası alanda acil durum ilan edilmesine henüz gerek duyulmadığını açıkladı.

Komite Başkanı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus DSÖ’nün virüsle ilgili gelişmeleri yakından izlediğini söyledi. Başkan Çin dışında başka bir ülkede virüsün insandan insana geçtiği konusunda bir kanıt bulunmadığını, bu nedenle uluslararası alanda acil durum ilan edilmediğini ifade etti.

Dünyanın yeni kabusu: Corona Virüsü...

ÇİN'DE GİDEREK YAYILIYOR: 700 VAKA
Çin'de akciğer hastalığına neden olan Corona virüsünden ilk kez virüsün ortaya çıktığı Hubei vilayeti dışında bir kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Çinli yetkililer Pekin'e sınır olan Hebei vilayetinde 80 yaşında bir erkeğin virüs yüzünden öldüğünü duyurdu. Böylece Çin'de Corona virüsünün yol açtığı hastalık nedeniyle ölenlerin sayısı 18'e yükseldi. Çin'de virüsten ölen 17 kişinin tamamı Hubei vilayetindendi. Virüse ilk kez Hubei vlayetindeki Vuhan kentinde bir hayvan pazarında rastlanmıştı. Çin'de virüse yakalananların sayısı ise 700'e yaklaştı. Virüsün rastlandığı Vuhan ve Huanggang kentleri karantina altına alındı.

Çin Ulaştırma Bakanlığı Vuhan ve Vuhan yakınlarındaki Huanggang'a toplu taşımayı durdurma kararı aldı. Bu iki kente uçak, otobüs, tren ve feribot seferlerini durduruduğu bildirildi. Kent sakinlerine mecbur kalmadıkça kenti terketmemeleri çağrısı yapıldı.

Çin Maliye Bakanlığı virüsün ortaya çıktığı Hubei vilayetine virüsle mücadele için 130 milyon euro ayrıldığını açıkladı. Vuhan'da Corona virüsüne yakalanan hastalar için özel bir kliniğin açılması planlanıyor. Yetkililer kliniğin altı gün içinde hizmete geçeceğini duyurdu.

Dünyanın yeni kabusu: Corona Virüsü... - Resim : 2

YENİ YIL KUTLAMALARI İPTAL EDİLDİ
Başkent Pekin'de kamuya açık yeni yıl etkinlikleri Corona nedeniyle iptal edildi. Çin'de kullanılan takvime göre yeni yıl 25 Ocak'ta başlıyor. Çin medyasına göre Çin demiryolları virüsün yayılmasının engellenmesi için, daha önce tren bileti alanlara seyahatlerini iptal etmeleri halinde para iadesi yapılacağını açıkladı.

Dünyanın yeni kabusu: Corona Virüsü... - Resim : 3

DİĞER ÜLKELERE DE HIZLA YAYILIYOR
Virüse Çin'ın dışında Tayland, Japonya, Güney Kore, Tayvan ve ABD'de rastlanmıştı. Bugün bu ülkelere Singapur, Vietnam ve Suudi Arabistan da eklendi. Vietnam'da Sağlık Bakanlığı iki Çin vatandaşında Corona tespit edildiğini doğruladı. Medyada yer alan haberlere göre İskoçya'da da dört şüpheli vakaya rastlandı. Ancak İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un sözcüsü bu kişilere yapılan testlerin henüz pozitif çıkmadığını belirtti. Birçok ülkede havalimanlarında güvenlik önlemleri artırıldı, Çin'den gelen yolcular termal kameralarla taranıyor.

Dünyanın yeni kabusu: Corona Virüsü... - Resim : 4

TÜRKİYE'DE ALINAN ÖNLEMLER
Türkiye'de Sağlık Bakanlığı Çin'e ait havayolu firması tarafından haftada üç gün düzenlenen Vuhan-İstanbul seferlerinin durdurulduğunu, Çin'den gelen tüm yolcuların uçaktan inişte termal kameralarla taranması kararı alındığını belirtti.

 

Dünyanın yeni kabusu: Corona Virüsü... ile ilgili etiketler Çin Virüs corona corona virüsü
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.