Dünyanın tedirginlikle izlediği bölgede bir saldırı daha: Hayatını kaybedenler var

Rusya'nın ilhak ettiği ve nükleer santral nedeniyle tedirginlikle takip edilen Zaporijya'da bir saldırı daha gerçekleşti. Saldırıda 7 kişi hayatını kaybederken, Ukrayna, Rusların İran'ın gönderdiği insansız hava araçlarını kullandığını iddia etti. Rusya ise Batı ülkelerini nükleer savaşı körüklemekle suçladı.

Rusya'nın ilhak ettiği Zaporijya, bir kez daha saldırıların hedefi oldu. 7 kişi hayatını kaybetti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusların İran'ın gönderdiği insansız hava araçlarını kullandığını iddia etti. Zelenski, Rusya'nın nükleer silah tehdidine karşın, NATO'yu önleyici saldırı düzenlemeye çağırdı.

Önceki gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ilhak yasasını imzaladığı bölgelerden Zaporijya, Rus füzelerinin hedefi oldu, görüntüler uydu fotoğraflarına da yansıdı. Hayatını kaybedenler oldu.

Dünyanın tedirginlikle izlediği bölgede bir saldırı daha: Hayatını kaybedenler var

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, enkaz toplama çalışmaları sırasında, sivillere yönelik bir saldırı daha düzenlendiğini öne sürdü. Rusya'nın İran'ın gönderdiği insansız hava araçlarını kullandığını iddia etti.

Buna karşın Zelenski, Ukrayna askerlerinin sahadaki ilerleyişinin devam ettiğini açıkladı. "1 Ekim'den bu yana yalnızca Herson bölgesinde, 500 kilometrekarelik alanı geri aldık" dedi. Analistlere göre, Ukrayna ordusunun ilerleyişinde, Batı'nın gönderdiği askeri yardım ve Rusların taktiksel hatası iki ana faktör.

Dünyanın tedirginlikle izlediği bölgede bir saldırı daha: Hayatını kaybedenler var - Resim : 2

Uluslararası Atom Enerjisi Başkanı Rafael Grossi de Ukrayna'nın başkenti Kiev'deydi. Nükleer Santral'deki son durumu takip etti. Zelenski ile görüştü. Grossi'nin Rusya'nın başkenti Moskova'ya da geçmesi bekleniyor. Ayrıca Zelenski, Avustralya Lowy Enstitüsü'ne de seslendi. Batı'yı Rusların nükleer tehdidine yönelik önleyici saldırı düzenlemeye çağırdı.

Rus tarafıysa tepki gösterdi. Kremlin Sözücü Dimitri Peskov, Zelenski'inin açıklamalarını Dünya Savaşı başlatma çağrısı olarak niteledi. Rus Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova da Batı'yı nükleer savaşı körüklemekle suçladı.

Dünyanın tedirginlikle izlediği bölgede bir saldırı daha: Hayatını kaybedenler var - Resim : 3

Dünyanın tedirginlikle izlediği bölgede bir saldırı daha: Hayatını kaybedenler var ile ilgili etiketler Rusya Saldırı Zaporijya
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.