Dünyanın sonu o zaman gelecek

İnsanoğlu her zaman iki sonu merak etmiştir. Birincisi kendi sonu, ikincisi ise dünyanın. Ölüm için her kişinin küçük kıyameti denilebilir. Dünyanın sonu ise o tarihte hala üzerinde yaşayan varsa gezegenle birlikte canlıların da kıyameti olacak. NASA işte dünyadaki canlıların büyük oranda yok olacağı o kıyamet gününü hesapladı ve açıkladı. Ancak bu tarihten çok daha önce dünyanın sonunun gelmeyeceği anlamına da gelmiyor.

Dünyanın sonu ne zaman gelecek? İnsanoğlu kuşkusuz bu soruyu birçok kez söylemiş ya da duymuştur. 

Çünkü insanoğlu için varlık meselesi önce kendi bedeni sonra da üzerine bastığı dünyadan başkası değil. 

İşte bu soruya ilişkin merakları kısmen giderecek cevap NASA'dan geldi.

NASA'ya bağlı çalışan bir araştırma ekibi Güneş'in yaydığı radyasyonun etkisi ile zamanla Dünya'daki oksijenini tüketerek yeryüzünü yaşanamaz hale getireceğini tespit etti. Araştırma ekibinin sonuçlarına göre Dünya'nın sonunun gelmesine sadece bir milyar yıl var.

Yayımlanan makalereye göre, Güneş ışınları nedeniyle yerküre oksijensizleşiyor. Ancak oldukça yavaş olan bu süreç günlük yaşamı etkileyecek düzeyde değil. Ne var ki yapılan modellemede günümüzden tam 1 milyar yıl sonra yani tarihler 1,000,002,021'i gösterdiğinde gezegenimizdeki oksijen miktarı yaşanamayacak seviyelere gerilemiş olacak.

Araştırma ekibinden KazumiOzaki, geliştirdikleri modeli 400 bin kez çalıştırdıklarını ve aynı sonuca ulaştıklarını söyledi. Bilim insanları dünyanın yaklaşık 2.5 milyar yıl önce oksijen zengini bir gezegen olduğunun altını çizdi.

Tabi sadece oksijen miktarının Güneş'e bağlı olarak azalması baz alınarak yapılan bu tarih Dünya için gerçek kıyamet anlamına gelmiyor olabilir. Çünkü yapılan hesaplama tamamen günün şartları ile yapılmış durumda. 

Oysa küresel ısınma, ozon tabakasının delinmesi, güneşte dev patlamalar, gezegenimize atmosferin ötesinden gelecek bir etki, yer kürenin yörüngesinin değişmesi gibi birçok değişken hem Dünya hem de canlı yaşamı için kıyametin çok daha önce gelmesine sebep olabilecek önemli etkenler.

Özetle gerçek kıyametin tarihi hala bilinmiyor!

Dünyanın sonu o zaman gelecek ile ilgili etiketler NASA kıyamet güneş radyasyon oksijen
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.