Dünyanın parasını yöneten adam öldü

Hakkında bir çok komplo teorisi üretilen, zenginlerin parasını yöneten aile olarak tanınan Rothschild hanedanının varisi banker Benjamin de Rothschild 57 yaşında vefat etti. Pregny ailesinin İsviçre'deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü belirtilen Benjamin de Rothschild, dünya genelinde 32 şubesi bulunan Edmond de Rothschild Group'u 1997'den bu yana yönetiyordu.

Bankacı ve Edmond de Rothschild Group'un sahibi Benjamin de Rothschild geçirdiği kalp krizi sonucu 57 yaşında vefat etti. Ailesi ölüm haberini Fransız medyası aracılığı ile duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Pregny (İsviçre) ailesinin evinde geçirdiği kalp krizinin ardından 15 Ocak günü öğleden sonra meydana geldi" ifadesi kullanıldı.

1963 yılında dünyaya gelen Benjamin de Rothschild, Edmond ve Nadine de Rothschild'in oğlu ve tek varisi olarak babası tarafından kurulan grubu 1997'den bu yana yönetiyordu.

Dünyanın parasını yöneten adam öldü

DÜNYA ÇAPINDA 32 OFİSLERİ BULUNUYOR

2015 yılında kuruluşa dahil olan eşi Ariane ile beraber, özel bankacılık ve varlık yönetimi konusunda uzmanlaşmış, Rothschild imparatorluğunun daha da gelişimine öncülük etti.

1953 yılında kurulan Cenevre merkezli Edmond de Rothschild grubu, şu anda 173 milyar İsviçre frangı varlığa (160 milyar euro) sahip.

2 bin 600 çalışanı olan grubun dünya genelinde 32 ofisi bulunuyor.

Rothschild aynı zamanda Edmond de Rothschild iştirakleri aracılığıyla Arjantin, Yeni Zelanda, Güney Afrika, İspanya ve Fransa'da çok sayıda üzüm bağının sahibi ya da ortak sahibi olarak görünüyor.

Dünyanın parasını yöneten adam öldü ile ilgili etiketler Benjamin de Rothschild Edmond de Rothschild grup
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.