Dünyanın konuştuğu isim: Emmanuel Macron ve 24 yaş büyük eşi Brigitte Trogneux

Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden birinci çıkarak ikinci tura kalan Emmanuel Macron, evliliğiyle gündemde. Çünkü Macron'un eşi kendisinden 24 yaş büyük ve eski öğretmeni Brigitte Trogneux... Fransa seçimlerinden zaferle çıkan Emmanuel Macron ve 24 yaş büyük eşi Brigitte Trogneux şimdi dünya gündeminde. İşte Emmanuel Macron ve Brigitte Trogneux'un lisede başlayan ilginç aşk hikayesi...

Fransız siyasetinin ana partileri Sosyalistleri ve Muhafazakârları devre dışı bırakan 39 yaşındaki Emmanuel Macron hem başarısı hem de kendisinden 24 yaş büyük eşi ile dünya gündemine girdi. Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun lideri Emmanuel Macron evliliği ile gündemden düşmüyor. Macron'un eşi kendisinden 24 yaş büyük ve eski öğretmeni. İşte Emmanuel Macron ve kendisinden 25 yaş büyük eşi Brigitte Trogneux'yün ilginç hikayesinden kesitler...

--2825735

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda, siyasi merkezdeki Yürüyüş Hareketi'nin lideri Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin lideri Marine Le Pen ikinci tura kaldı. Macron, oyların yüzde 23,9'unu alarak seçimden birinci çıktı. Le Pen de yüzde 21,4'lük oy oranıyla ikinci oldu.


EŞİ KENDİSİNDEN 24 YAŞ BÜYÜK

Macron, ikinci turda seçilirse Fransa'nın gelmiş geçmiş en genç cumhurbaşkanı olacak. Şimdilik bu unvan, 1848'de iktidara geldiğinde 40 yaşında olan Louis Napoleon Bonaparte'ta ait.

Ancak Macron ise ilk turda aldığı zafer ve skandallarla kirlenmemiş geçmişinden çok eşi Brigitte Trogneux ile manşetleri süslüyor. Nedeni, eşinin kendisinden 24 yaş büyük ve evliliklerinin öğrenci-öğretmen ilişkisine dayanıyor olması.
Emmanuel Macron’dan 25 yaş büyük eşi Brigitte Trogneux, sempatik tavırları ve sıradışı first lady portresiyle ilgi odağı haline geldi.

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalan ve şimdiden ikinci turda favori gösterilen 39 yaşındaki Emmanuel Macron, 2007'de kendisinden 24 yaş büyük Brigitte Trogneux ile evlendi.

--2825734

İLİŞKİLERİ NASIL BAŞLADI?

Çift, Macron henüz 15 yaşındayken tanışmıştı. Emmanuel Macron, lisedeyken şimdiki eşi olan Brigitte Trogneux'a aşık olur. Ancak eşi o zaman evlidir. Ve öğrenci-öğretmen ilişkisi de yasal olarak suçtur. Ancak Macron, Trogneux'un peşini bırakmaz ve boşanmasının ardından evlilik teklifi yapar.

Brigitte Trogneux, Emmanuel Macron'un ona olan aşkını şöyle ifade ediyor: 17 yaşındayken, Emmanuel bana, 'Ne yaparsan yap, ben seninle evleneceğim' dedi. Çift, 2007 yılında evlendi.

AİLESİ KARŞI ÇIKTI

Macron’un ailesiyse ilişkiye başta karşı çıkmıştı. Macron lise son sınıfı Trogneux’dan ayrılması için Paris’te okumuş fakat çift o dönem saatlerce telefonda konuşarak birlikteliklerini sürdürmüştü. Eşimden ayrılan Trogneux Paris’e taşınırken, Macron’un ailesi ilişkiyi zaman içinde kabul edince çift 2007’de evlenmişti.

İlk evliliğinden üç çocuğu ve yedi torunu olan Trogneux, bugün Macron’un sadece eşi değil, siyasi kariyerinde de danışmanı pozisyonunda. Macron’un siyasi kararlarında danıştığı çok az sayıda kişiden biri olduğu belirtiliyor. Trogneux, ‘Yürüyüş’ hareketinin seçim kampanyasında da aktif rol oynadı.


"ÇOCUĞUMDAN UZAK DUR"

Anne Fulda, "Emmanuel Macron: A Perfect Young Man" (Emmanuel Macron: Mükemmel Bir Genç Adam) adlı kitabında, Macron'un ailesinin Brigitte Trogneux'ya, 18 yaşına basana dek oğullarından uzak durmasını söylediğini yazmıştı.

Brigitte Trogneux, seçim kampanyası boyunca eşine destek oldu ve gelen eleştirilere kulaklarını kapattı. Eşinin dün akşam yaptığı konuşmada da sahneye birlikte çıkarak desteğini sürdürdü.

--2825733

KIZI DA KAMPANYAYA DESTEK OLDU

Brigitte Trogneux''un önceki evliliğinden olan kızı da seçim kampanyası boyunca Emmanuel Macron'a destek oldu ve annesiyle birlikte toplantılara katıldı.

ÇOCUKLARI OLMADI

Brigitte Macron'un bir önceki evliliğinden üç çocuğu bulunuyor. Macron çiftinin ise çocukları yok.

Dünyanın konuştuğu isim: Emmanuel Macron ve 24 yaş büyük eşi Brigitte Trogneux ile ilgili etiketler Emmanuel Macron Fransa brigitte trogneux fransa seçimleri fransa umhurbaşkanlığı seçimleri
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.