Dünyanın konuştuğu idam yine ertelendi!

ABD'de 17 sene önce hamile bir kadını önce boğan, ardından da karnını yararak bebeğini çalan kadının idamı koronavirüs nedeniyle bugüne ertelenmişti. Ülkede 68 yıl aradan sonra idam cezası uygulanacak olan kadının cezasına saatler kala idamın yeniden ertelendiği duyuruldu.

ABD'de yaşayan 52 yaşındaki Lisa Montgomery isimli kadın, 2004 yılında Bobbie Jo Stinnett isimli hamile kadını vahşice katletti.

Genç kadını önce boğan Montgomery, ardından da karnını yararak bebeğini çalmaya çalıştı.

ZEHİRLİ İĞNEYLE İDAM EDİLECEK

Vahşi cinayetin hemen ardından cezaevine gönderilen Montgomery'ye idam cezası verildi. 2007 yılında idam cezasına çarptırılan Lisa Montgomery'nin 8 Aralık'ta, zehirli iğneyle infaz edileceğini açıklandı.

Ancak katilin avukatının koronavirüse yakalanması gerekçe gösterilerek idamın 12 Ocak'ta yapılması kararlaştırıldı.

İDAMA SAATLER KALA YİNE DURDURULDU

Bugün gerçekleştirilmesi beklenen infaz, idama saatler kala durduruldu.

Kararın gerekçesinde ise Montgomery'nin akıl sağlığının infaza elverişli olup olmadığının belirlenmesi için yeni bir duruşma yapılması gerektiğine karar verildiği belirtildi.

Dünyanın konuştuğu idam yine ertelendi!

'BEYİN HASARLI DOĞDU' İDDİASI

Montgomery'nin avukatlarının mahkemede, müvekkillerinin beyin hasarlı doğduğunu ve akli dengesinin yerinde olmadığını söylediği öğrenildi

CNN, savcılığın bu kararı temyiz edeceğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Lisa Montgomery, kurbanı Bobbie Jo Stinnett'le internette tanışarak bir süre online sohbet etmiş, zavallı kadını kendisinin de hamile olduğuna inandırarak buluşmaya ikna etmişti.

Evine gittiği Bobbie Jo Stinnett'i önce boğan sonra da bıçakla karnını yararak bebeğini çalan Montgomery, cinayetin ertesi günü olayda mucize şekilde hayatta kalan bebekle birlikte bir ahırda saklanırken yakalanarak, tutuklanmıştı.

Dünyanın konuştuğu idam yine ertelendi! ile ilgili etiketler ABD idam katil Kadın Hamile Bebek
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.