Dünyanın ilk kadın traktör üreticisiydi: Zeynep Erkunt Armağan vefat etti!

Türkiye'nin ve dünyanın ilk kadın traktör üreticisi Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan vefat etti. 45 yaşında hayata gözlerini yuman Erkunt, "Dünyada Şirketini En Hızlı Büyüten 50 Kadın CEO" araştırmasında 3. kez listeye giren "tek" Türk sanayici olmuştu.

Türkiye’nin ve dünyanın ilk kadın traktör üreticisi Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan hayatını kaybetti. 

Armağan'ın cenazesi yarın Gölbaşı Mezarlığı Camii'ndeki cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı defnedilecek.

DÜNYA LİSTELERİNDE YER ALIYORDU

Merhaba gazetesinin aktardığı bilgiye göre; Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, "Dünyada Şirketini En Hızlı Büyüten 50 Kadın CEO" araştırmasında 3. kez listeye giren "tek" Türk sanayici olmuştu.

Dünyanın ilk kadın traktör üreticisiydi: Zeynep Erkunt Armağan vefat etti!

ZEYNEP ERKUNT ÖLÜM NEDENİ NEDİR?

Zeynep Erkunt Armağan, 5 Temmuz 2022 tarihinde hayatını kaybetti. Genç iş insanının ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Dünyanın ilk kadın traktör üreticisiydi: Zeynep Erkunt Armağan vefat etti! - Resim : 2

ZEYNEP ERKUNT ARMAĞAN KİMDİR?

Sanayici, iş kadını, Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı. Sanayici bir babanın kızı olan Zeynep Erkunt, 1978 yılında Ankara Koleji’nden, 1982 yılında da Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu.

Çalışma hayatına 1982 yılında Erkunt Sanayi A .Ş. Döküm ve Makine Fabrikaları’nda başladı. 29 yıllık iş hayatının 24 yılını Erkunt Döküm ve Makine Fabrikaları’nda çeşitli bölümlerde görev yaparak geçirdi.

Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürürken 2003 yılında Erkunt Traktör fabrikasının kuruluşunda yer aldı. Şirketin kurulmasını takiben bir dönem yarı zamanlı olarak her iki şirkette mali işlerin sorumluluğunu üstlendi.

Erkunt Traktör Sanayii A.Ş.’nin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Dünyanın ilk kadın traktör üreticisiydi: Zeynep Erkunt Armağan vefat etti! ile ilgili etiketler Traktör Zeynep Erkunt Armağan erkunt traktör
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.