Dünyanın en yüksek dağı hangisidir? Kaç metredir? Kısa bilgi!

Dünyanın en yüksek dağı hangisidir sorusu, meraklıların yanıtını en çok merak ettiği sorulardan. Soruyu duyar duymaaz akıllara Everest dağı gelse de cevap oldukça farklı. Dünya üzerinde var olan yüzbinlerce dağın yükseklikleri de farkklı oluyor.

Dünya üzerinde var olan yüzbinlerce dağın yükseklikleri de farkklı oluyor. Coğrafyaya ilgi duyan insanların karşılaştıkları onlarca dağ arasından en yüksek dağı bilmesi olanaksız. Dünyanın en yüksek dağını ve yüksekliğini sizler için araştırdık.

Dünyanın en yüksek dağı Hawaii'da yer alan Mauna Kea'dır.

DÜNYANIN EN YÜKSEK DAĞI!

Çoğumuz dünyanın en yüksek dağını Everest olarak biliyoruz ama bu yanlış. Çünkü Everest dibinden tepesine kadar ölçüldüğünde 8848 metre uzunluğa sahipmiş. Pasifik Okyanusu’nda yer alan Mauna Kean'nın ise suyun üst kısmında kalan kısmı 4207 metreymiş. Mauna Kanın büyükçe bir kısmı da suyun altında gizlenmiş.

Dünyanın en yüksek dağı hangisidir ve nerededir?

Bu dağın suyun altında kalan kısmı eklendiğinde toplamda 10100 metre uzunluğundaymış. Yani dağın dibi suyun altında kaldığı için üst kısmı sayılmış. Aslında suyun altının da hesaba dahil edilmesi gerekiyormuş.

Kısacası Dünyanın en uzun ve yüksek dağı Hawaii'de yer alıyor.

Dünyanın en yüksek dağı hangisidir? Kaç metredir? Kısa bilgi! ile ilgili etiketler Uludağ dünyanın en yüksek dağı
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.