Dünyanın en yeni ülkesi Islandia 3 bin 250 dolara vatandaşlık veriyor!

Orta Amerika kıyılarının kuzeydoğu kıyısında yer alan Coffee Caye adasını satın alan girişimci grubu, ulusal bayrağı, marşları ve hükümetiyle; ve resmi olarak ''Islandia Prensliği'' adıyla dünyanın en yeni ülkesini kurdu. Mikro ulus, sadece 3 bin 250 dolara vatandaşlık veriyor. İşte aramıza katılan son ülke hakkında bilmeniz gerekenler...

Bir grup vizyoner yatırımcı, Orta Amerika'nın kuzeydoğu kıyısındaki bir Karayip ülkesi olan Belize’den bir ada satın alarak kendi ülkelerini kurdu.

Dünyanın en yeni ülkesi Islandia 3 bin 250 dolara vatandaşlık veriyor!

2019'un Aralık ayında satın alınan adaya, vergilerle birlikte yalnızca 250 bin dolar veren girişimciler, 4 bin 800 metrekarelik adada kendi cumhuriyetlerini ilan etmeye hazırlanıyor.

Yatırımcılar, Coffee Caye adasında kurulan bu yeni cumhuriyette kendi ulusal bayrakları, marşları ve hükümetiyle "Islandia Prensliği" adıyla dünyanın en yeni mikro ulusunu inşa ediyor.

Dünyanın en yeni ülkesi Islandia 3 bin 250 dolara vatandaşlık veriyor! - Resim : 2

Şimdilerde ise bu girişimci grubu, ülkeye turist çekmek için çalışmalara başlarken, Belize şehrinden yaklaşık 15 dakikalık tekne yolculuğuyla ulaşılbilen adaya ilk kez 13 kişilik bir turist kafilesinin gelmek için başvuru yaptığı açıklandı.

Bir ucundan diğer ucuna yürümenin sadece birkaç dakika aldığı ada, uzun, ince yapısıyla Kahve çekirdeği gibi belli belirsiz bir şekle sahip. İsmi de buradan geliyor.

Ada ülkesinin sığ bir koya inen küçük bir kumsala bakan bir açıklığın olduğu bir tarafı, gece için kamp alanı olarak kullanılırken, Coffee Caye'nin diğer yarısı bodur ve mangrov ağaçlarıyla çevrili durumda.

Dünyanın en yeni ülkesi Islandia 3 bin 250 dolara vatandaşlık veriyor! - Resim : 3

Bir adaya kitle fonlaması yapma fikri, yaklaşık 15 yıl önce, projenin kurucu ortağı ve CEO'su olan Gareth Johnson'ın bir ada satın almanın ve bir mikro ulus oluşturmanın eğlenceli olabileceğine karar verdikten sonra bir internet alan adını satın almasıyla ortaya çıktı.

Politik olarak tartışmalı yerleri ziyaret etmeye adanmış sıkı bir müşteri tabanı ile, bir mikro ulus başlatmak için bir ada satın alma fikri, Johnson'ın uzak yerlere yaptığı turlarda tekrar tekrar ortaya çıkarken, satışa çıkan adaları takip etmeye ederek girişimci grubundan topladığı parayla adayı satın aldı.

Dünyanın en yeni ülkesi Islandia 3 bin 250 dolara vatandaşlık veriyor! - Resim : 4

Adanın satın alma sürecinde her bir üyenin 3 bin 250 dolar para ödediği açıklanırken, yaklaşık 100 kişiden toplanan 325 bin dolar ile Belize’ye bağlı Coffee Caye satın alınabildi.

3 bin 250 dolar veren herkesin bir oy hakkına sahip olduğu adada, kişiler birden fazla hisse alabiliyor.

Türünün tek örneği olan ada, satın alınmasını kitle fonlamasıyla gerçekleştiren ilk cumhuriyet oldu. Kendinden önceki birçok mikro ulus gibi, Islandia Prensliği de bir ulus-devletin tüm geleneksel süslerini inşa etmeye başladı.

Bir milli marş, bir Islandia bayrağı ve yatırımcılar arasından seçilmiş bir hükümeti olan Coffee Caye'nin yatırımcıları ve ziyaretçileri otomatik olarak Islandia Prensliği'nin vatandaşları oluyor.

 

 

Dünyanın en yeni ülkesi Islandia 3 bin 250 dolara vatandaşlık veriyor! ile ilgili etiketler islandia coffe caye ada ülke en yeni mikro ulus
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.