Dünyanın en uzun elektrik kablosuna izin verildi!

Danimarka ve İngiltere arasında inşa edilecek, dünyanın en uzun elektrik iletim ağı bağlantısını sağlayacak Viking Link kablosuna izin verildi.

Danimarka Enerji ve İklim Bakanı Lars Lilleholt, Danimarka ile İngiltere arasında elektrik iletim ağı bağlantısını sağlayacak yaklaşık 770 kilometre uzunluğundaki Viking Link kablosuna izin verdi.

Milliyet'in haberine göre dünyanın en uzun elektrik iletim kablosu olacak Viking Link'in, Danimarka’nın, İngiltere’nin yanı sıra Almanya’ya da elektrik ihraç etmesinde kullanılacağı belirtildi.

MALİYETİ 11 MİLYAR KRON

Bin 400 megavat kapasiteli kablonun, Danimarka’nın Güney Jutland bölgesinden İngiltere’nin başkenti Londra’nın 140 kilometre kuzeyine kadar uzanacağı bildirildi.

Çoğunluğu Kuzey Denizi’nin altından geçecek yaklaşık 770 kilometre uzunluğundaki kablonun ilk 75 kilometresinin Danimarka, yaklaşık 630 kilometresinin denizaltında ve son 65 kilometrelik kısmının da İngiltere’de olacağı kaydedildi.

Maliyetinin 11 milyar kron (6,5 milyar TL) olduğu ifade edilen kablonun 2022 yılında hizmete girmesi öngörülüyor.

kablo2

Dünyanın en uzun elektrik kablosuna izin verildi! ile ilgili etiketler Danimarka İngiltere Almanya elektrik kablosu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.