Dünyanın en uzun boylu kadını Rümeysa Gelgi, ilk uçak seyahatinde ABD'ye uçacak

"Dünyanın en uzun boylu kadını" unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rümeysa Gelgi, ilk uçak seyahatini gerçekleştirecek. Ailesiyle Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan 2 metre 15 santimetre uzunluğundaki weaver sendromlu Gelgi, THY ile gerçekleştireceği ilk uçak seyahatiyle ABD'nin San Francisco kentine uçacak.

İlk uçak seyahatini THY ile gerçekleştirecek olan "Dünyanın un uzun boylu kadını" unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, ABD'ye gidecek. 

Dünyanın en uzun boylu kadını Rümeysa Gelgi, ilk uçak seyahatinde ABD'ye uçacak

2 METRE 15 SANTİMETRE UZUNLUĞUNDA

Ailesiyle Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan 2 metre 15 santimetre uzunluğundaki weaver sendromlu Gelgi, yaptığı açıklamada, Guinness Dünya Rekorları'nın etkinliği için eylül ayında San Francisco şehrine gideceğini belirtti.

Dünyanın en uzun boylu kadını Rümeysa Gelgi, ilk uçak seyahatinde ABD'ye uçacak - Resim : 2

BOYU VE RAHATSIZLIKLARI SEBEBİYLE REFAKATÇI EŞLİK EDİYOR

Boyu ve rahatsızlıkları nedeniyle sedye ve refakatçi yardımıyla seyahat edebildiğini, bu nedenle sorunlar yaşadığını aktaran Gelgi, THY'nin kendisine her türlü desteği sağladığını ifade etti.

Dünyanın en uzun boylu kadını Rümeysa Gelgi, ilk uçak seyahatinde ABD'ye uçacak - Resim : 3

''THY İLE UÇMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK VE ONUR DUYACAĞIM''

Uçakta sedye ile seyahat prosedürlerinin bulunduğuna dikkati çeken Gelgi, "Başta THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat Bey olmak üzere bütün personele, gösterdikleri incelik, duyarlılık ve hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Eylül ayında San Francisco'ya yapacağım seyahat hem benim ilk seyahatim hem de ilk uçak yolculuğum olacak. THY ile uçmaktan büyük mutluluk ve onur duyacağım." ifadelerini kullandı.

 

Dünyanın en uzun boylu kadını Rümeysa Gelgi, ilk uçak seyahatinde ABD'ye uçacak ile ilgili etiketler Rumeysa Gelgi Dünyanın en uzun boylu kadını ilk uçak seyahati guinness rekorlar kitabı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.