Dünyanın en pahalı ilacı! Bir dozu 3.5 milyon dolar

Dünya'nın en pahalı ilacı olarak tarihe geçen ilaç, ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından yapıldı. İlacın maliyeti duyanları şaşırttı. Peki bu ilaç hangi hastalıkta kullanılıyor? İlacın adı nedir? İşte detaylar...

ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından Hemofoli B hastalarına tedavi amaçlı ürettikleri ilaç, tarihin en pahallı ilacı olarak tarihe geçti. Dozu başına 3.5 milyon dolar olan Hemgenix ilacı hastalara tedavi edilmek üzere kabul edildi.

Dünyanın en pahalı ilacı! Bir dozu 3.5 milyon dolar

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), öncelikle erkekleri etkileyen genetik bozukluğun daha az yaygın formu olan Hemofili B'li yetişkinler için bir İntravenöz tedavi olan Hemgenix'i onayladI.

2 milyon dolarlık SMA ilacını geride bırakan ilaç CSL Behring tarafından üretildi. FDA etiket fiyatını açıkladıktan sonra, hastaların daha az kanama vakası yaşayacağını ve daha az pıhtılaşma tedavisine ihtiyaç duyacağını söyledi.

Bu fiyat Hemgenix'i dünyanınn en pahallı ilacı olarak kıldı ve 2 milyon dolar fiyatındaki SMA ilacını geride bırakıyor.

ABD'deki çoğu ilaçta olduğu gibi, yeni tedavinin maliyetinin çoğu, özel planlar ve devlet programları da dahil olmak üzere hastalar tarafından değil, sigortacılar tarafından ödenecek.

Onlarca yıl süren araştırmalardan sonra gen tedavileri, insanların genetik kodunda gömülü olan mutasyonları değiştirebilen veya düzeltebilen ilaçlarla kanserlerin ve nadir kalıtsal hastalıkların tedavisini yeniden şekillendirmeye başladı.

Dünyanın en pahalı ilacı! Bir dozu 3.5 milyon dolar ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.