Dünyanın en büyük Türk Bayrağı Çamlıca'ya çekilecek

İstanbul'un Çamlıca Tepesi'ne dikilen Türkiye'nin en uzun bayrak direği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Türk Bayrağı ile buluşacak.

Türkiye, Koronavirüs salgınına rağmen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşkuyla uygulamaya hazırlanıyor.

Yetkililer vatandaşlardan bayramı balkonlarında kutlamalarını isterken, dünyanın en büyük Türk Bayrağı da Çamlıca'daki Türkiye'nin en uzun bayrak direğinde göndere çekilecek. Dev bayrağın göndere çekimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "#GökyüzüneBakAyYıldızıGör" hashtagi ile paylaştığı haberde; "İstikbal Göklerdedir. Dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nı sevgili çocuklarımızla birlikte, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile Çamlıca Tepesi’nde Türkiye’nin en yüksek bayrak direğinde göndere çekiyoruz." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bu tarihi an için bir de video hazırlandı.

 


TÜRKİYE'NİN EN UZUN DİREĞİ 100 TON AĞIRLIĞINDA

Bakanlığın 31 Ocak 2021 tarihinde yapımını başlattığı İstanbul'un Çamlıca Tepesi'ne dikilen 111 metre yükseklikteki direk yaklaşık 100 ton ağırlığında. Türkiye’nin en uzun bayrak direğinin alt çapı 335 santimetre, üst çapı 75 santimetre. Direğin tabanı için 32 Ton demir ve 240 metreküp beton kullanıldı. Kaynaksız geçmeli sistem olarak tasarlanan direğin en alt parçası 410 santimetre, en üst kısmı 140 santimetre olarak iç içe geçirildi. Direğin toplam imalatı 144.75 metre oldu.

Dünyanın en büyük Türk Bayrağı Çamlıca'ya çekilecek ile ilgili etiketler 23 Nisan Türk bayrağı 23 nisan kutlama çamlıca tepesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.