Dünyanın en büyük lastik mezarlığı alevlere teslim! Zehir saçıyor!

Kuveyt'in El Cehra şehrinde bulunan ve dünyanın en büyük lastik mezarlığı olarak bilinen alanda yangın çıktı. Yaklaşık 7 milyon lastiğin olduğu belirtilen Al Sulaibiya lastik mezarlığından çıkan yangın sonrası siyah ve zehirli dumanlar uydu görüntüleriyle kaydedildi.

Kuveyt'in El Cehra şehrinde bulunan ve içerisinde yaklaşık 7 milyon lastiğin bulunduğu alanda çıkan yangın sonrasında çıkan zehirli siyah duman bölgeyi kapladı. Lastik mezarlığı, dünyanın en büyük lastik mezarlığı olarak biliniyor.

Dünyanın en büyük lastik mezarlığı alevlere teslim! Zehir saçıyor!

Dünyanın en büyük lastik mezarlığı olarak bilinen 25.000 metrekarelik alanda çıkan yangın sonrası bölge sakinleri lastiklerin 30 yıl içerisinde toplandığını söyledi.

Dünyanın en büyük lastik mezarlığı alevlere teslim! Zehir saçıyor! - Resim : 2

Lastiklerin hem Kuveyt'ten hem de götürülmeleri için para ödeyen diğer ülkelerden geldiği belirtilirken, lastikleri bu alana bırakan dört şirketin lastikler üzerinden önemli bir miktar kazandığı aktarıldı. Kullanılmış lastiklerin atılması birçok ülke için sorun olmaya devam ediyor.

Dünyanın en büyük lastik mezarlığı alevlere teslim! Zehir saçıyor! - Resim : 3

Yerel halk, sıcaklığın 50 santigrat dereceye yükseldiği Kuveyt’te bu tür yanıcı maddelerin toplanmasının nedenini anlamadıklarını belirtti. Yanan lastikler sonrası rüzgarın da etkisiyle birlikte zehirli dumanların Kuveyt Körfezi boyunca yayıldığı ve yerel halkın durumdan etkilendiği bildirildi. Yanan lastikler sonrası rüzgarın da etkisiyle birlikte zehirli dumanların Kuveyt Körfezi boyunca yayıldığı ve yerel halkın durumdan etkilendiği bildirildi.

Dünyanın en büyük lastik mezarlığı alevlere teslim! Zehir saçıyor! - Resim : 4

Lastiklerin yanması, havaya kanserojen dioksinler yayıyor ve bu durumun sonrasında başta astım olmak üzere sağlık sorunlarını tetiklenebiliyor.

Dünyanın en büyük lastik mezarlığı alevlere teslim! Zehir saçıyor! - Resim : 5

Ülkede 2012 yılında, başka bir Kuveyt lastik mezarlığında çıkan yangında beş milyon lastik ateşe verilmişti

Dünyanın en büyük lastik mezarlığı alevlere teslim! Zehir saçıyor! - Resim : 6

 

Dünyanın en büyük lastik mezarlığı alevlere teslim! Zehir saçıyor! - Resim : 7

Dünyanın en büyük lastik mezarlığı alevlere teslim! Zehir saçıyor! ile ilgili etiketler Mezarlık Yangın kuveyt lastik

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.