Dünyanın en büyük kripto para borsasına soruşturma

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'e soruşturma açıldı. ABD'de açılan soruşturmanın konusunun kara para aklama ve vergi olduğu öğrenildi.

ABD Adalet Bakanlığı ve Milli Gelirler Dairesi'nin kara para aklama ve vergi konuları dolayısıyla Binance'e soruşturma açtığı belirtildi.

Bloomberg'e konuşan bir kaynağın verdiği bilgiye göre soruşturmada para aklama ve vergi suçu konularında araştırma yapan yetkililer Binance'ın operasyonları konusunda bilgi sahibi olan kişilerden bilgi istedi.

Cayman Adaları'nda kurulan Binance'ın Singapur'da bir ofisi bulunuyor. Bunun yanında borsanın belirli tek bir merkez ofisi bulunmuyor.

Binance sözcüsü Jessica Jung, şirketin tüm yasal yükümlülüklerini ciddiyetle ele aldığını ve regülatörlerle temas halinde bulunduğunu belirtti. Şirketin söz konusu soruşturmayla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadığını belirten sözcü para aklamayla mücadele konusundaki prensiplere uyum programı oluşturmak için çok çalıştıklarını ifade etti.

Walter Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre Binance’in ABD Adalet Bakanlığı ve gelir idaresi IRS tarafından soruşturma altında olduğu iddia edilmekte. Tesla’nın Bitcoin ödemelerini artık kabul etmeyeceğini açıklaması, Vitalik Buterin’in yüklü satışları ve şimdi de Binance ile ilgili bu iddia, piyasalardaki depremi daha da şiddetlendirdi.

Lider kripto para birimi Bitcoin bu haber ile yeniden 50.000 dolar altına geriledi ve basın saati itibarıyla 48.000 dolardan işlem görmekte. Öte yandan BNB’nin ise BTC’ye kıyasla çok daha dayanıklı çıktığı görülüyor. BNB, haber ile 600 dolardan bir anda 570 dolara kadar gerilese de burada tutunmaya devam ediyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsasına soruşturma ile ilgili etiketler ABD soruşturma vergi Bitcoin bianance abdkara para piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.