Son dakika... Yurtdışından getirilen Türk vatandaşları yurtlara yerleştirildi

Dünyanın çeşitli ülkelerinden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Türkiye'ye getirilen Türk vatandaşları, gözlem altında tutulacakları yurtlara yerleştirildi.

Azerbaycan’dan gelen Türk vatandaşları Niğde’de yurtlara yerleştirildi

Azerbaycan'dan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Türkiye'ye getirilen 299 Türk vatandaşları, gözlem altında tutulacakları Niğde'de yurda yerleştirildi.

Son dakika... Yurtdışından getirilen Türk vatandaşları yurtlara yerleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla 59 ülkeden yaklaşık 25 bin vatandaşın ramazan ayını ve bayramını evlerinde geçirebilmesi amacıyla başlatılan tahliye kapsamında, THY uçağıyla Nevşehir Kapadokya Havalimanına getirilen Azerbaycan'daki 10'u çocuk 299 Türk vatandaşı, buradaki işlemlerin ardından otobüslerle Niğde'ye götürüldü.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi merkez kampüsündeki Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Sultan 2. Kılıçarslan Öğrenci Yurdu'na yerleştirilen vatandaşlardan, 14 günlük karantina süresinin ardından sağlık sorunu olmayanlar evlerine gönderilecek.

Ukrayna’dan getirilen 323 Türk vatandaşı karantinaya alındı

Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilen 323 Türk vatandaşı Tokat’ta KYK yurtlarına yerleştirilerek karantinaya alındı.

Son dakika... Yurtdışından getirilen Türk vatandaşları yurtlara yerleştirildi - Resim : 2

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle yurt dışında bulunan Türk öğrenciler ve vatandaşlar, Türkiye'ye getirilmeye devam ediliyor. Ukrayna’dan 323 Türk vatandaşı THY uçağı ile Sivas Nuri Demirağ Hava Limanına getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilerek yolcu otobüslerine bindirilen vatandaşlar kara yolu ile sabaha karşı Tokat'a getirildi. Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Aydoğan Aydın ve Ballıca yurdu önünde otobüslerden inen vatandaşlar kontrollerden geçirilerek 14 gün süre ile misafir edilecekleri odalarına yerleştirildi.

Yurt dışından getirilen 439 kişi Bursa’da yurda yerleştirildi

Türkiye’ye 2 farklı ülkeden getirilen ve aralarında öğrencilerinde bulunduğu 439 kişi korona virüs salgınına karşı karantina altında tutulmak üzere Bursa’da Emir Sultan Erkek Öğrenci Yurduna yerleştirildi.

Son dakika... Yurtdışından getirilen Türk vatandaşları yurtlara yerleştirildi - Resim : 3

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle yurt dışında bulunan Türk öğrenciler ve vatandaşlar, Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. İstanbul'a Havalimanına gelen ve burada sağlık kontrolünden geçirilen kişiler otobüslerle polis eşliğinde Bursa’ya gönderildi. İsviçre ve İsveç'ten gece saatlerinde 8 tane otobüsle gelen toplam 439 kişilik grup geniş güvenlik önlemi altında Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Emir Sultan Yurdu'na yerleştirildi.

Polis, AFAD, UMKE ve sağlık ekiplerinin hazır bulunduğu yurtta karantina altına alınanlar kayıtları yapıldıktan sonra kan örnekleri alınarak 14 gün boyunca kalacakları odalarına gönderildi.

Tayland'dan getirilen 82 Türk vatandaşı İzmir'de karantinaya alındı

Tayland'dan uçakla Türkiye'ye getirilen 82 Türk vatandaşı, koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında İzmir'deki öğrenci yurduna yerleştirildi.

Son dakika... Yurtdışından getirilen Türk vatandaşları yurtlara yerleştirildi - Resim : 4

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla 59 ülkeden yaklaşık 25 bin vatandaşın ramazan ayını ve bayramını evlerinde geçirebilmesi amacıyla başlatılan tahliye kapsamında Türk vatandaşları ülkeye dönüyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gece gelen uçaktaki 82 Türk, dezenfekte edilen otobüslerle Bornova ilçesindeki Yörük Ali Efe Öğrenci Yurdu'na nakledildi.

Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yurda yerleştirilenlerin 14 gün karantinada kalacağı öğrenildi.

Fransa’dan getirilen 286 Türk vatandaşı, Kocaeli’de öğrenci yurduna yerleştirildi

Fransa’dan Türk Hava Yolları’nın tahliye uçağıyla Türkiye’ye getirilen 286 vatandaş, Kocaeli’de öğrenci yurduna yerleştirildi.

Son dakika... Yurtdışından getirilen Türk vatandaşları yurtlara yerleştirildi - Resim : 5

Koronavirüs nedeniyle uçuşları iptal olduğu için Fransa’da kalan 286 Türk vatandaşı Türk Hava Yolları'nın (THY) tahliye uçaklarıyla Türkiye’ye döndü. THY'nin Fransa'dan 286 vatandaş için kalkan tahliye uçağı saat 22.00'de İstanbul'a indi. Özel bir alana park edilen uçaklardaki yolcular yapılan sağlık kontrollerinin ardından Kocaeli’ye getirildi. 12 otobüsle Kocaeli’ye getirilen vatandaşlar, İzmit ilçesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Ali Fuat Cebesoy Öğrenci Yurduna yerleştirildi.

Otobüslerle yurdun önüne getirilen vatandaşlar, özel kıyafetler giyen görevliler tarafından yurt binalarına alındı. Polis ekipleri de yurt çevresinde güvenlik önlemi alarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmasını önledi. Yurda yerleştirilen vatandaşların 14 gün boyunca karantinada kalacakları öğrenildi.

AJANSLAR

Son dakika... Yurtdışından getirilen Türk vatandaşları yurtlara yerleştirildi ile ilgili etiketler Karantina yurt kovid-19 yurtdışı corona covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.