Dünya'nın aslında 2020 yılında olduğu ortaya çıktı!

Miladi takvim hazırlanırken sıfır yılı atlanıp M.Ö.1'den M.S.1'e geçilince, takvimlerimizde fazladan gözüken ekstra bir yıl oluşuverdi. Halbuki gezegenimiz güneşin etrafında 1 tur eksik döndü. İngiltere'deki bir belediyenin ve bazı yazarlar ile yönetmenlerin dışında pek kimsenin farkına varmadığı matematiksel yanlışlık, tüm dünyadaki insanların milenyumu da yanlış yılda kutlamasına sebep olmuş.

Yıl dediğimiz şey aslında Dünya'nın, üzerinde yaşayan bizlerle birlikte, Güneş'in etrafındaki eliptik yörüngesinde atıyor olduğu her bir turun tamamlanması anlamına geliyor. 

İnsanlar da doğum günlerinde aslında farkında olmadan da olsa, Dünya'nın, Güneş'in etrafındaki yörüngesi üzerinde tam da doğdukları noktaya gelmesini kutluyorlar.

MİLADİ TAKVİMDE SIFIR YILI YOK! 

Normalde birbirini izleyen her bir yıl ötekinden 1 fazla olmasına rağmen, Hz. İsa'nın doğum yılını esas alan ve gezegende en yaygın olan takvim yapısında, M.Ö. 1 yılından, M.S. 1 yılına geçilerek 0.yıl ya da Sıfır yılı atlanmış. 

Dolayısıyla; 1 - (-1) = 2 işleminde de görülebileceği üzere, diğer tüm yıllardan farklı olarak; (+1) yılı, (-1) yılından 1 değil, 2 fazla. Yani Dünya, Güneşin etrafında tarihlerde gösterilenden ve insanların sandığından 1 tur eksik attı!

MATEMATİKSEL OLARAK DÜNYA HENÜZ 2020 YILINDA!

Tüm bunların anlamı ise bilimsel konuşmak gerekirse içinde olduğumuz bu yılın aslında Dünya'nın Güneş'in etrafındaki 2020. turu olduğu. 

MİLENYUMA YANLIŞ YILDA GİRDİK!

Milenyum kutlamaları 'neredeyse' tüm dünyada 2000 yılında, aynı sebeple aslında 1 yıl erken kutlandı: İngilteredeki küçük bir belediye hariç.

SADECE BİR BELEDİYE MİLENYUMA 2001'DE GİRME KARARI ALMIŞ

Tüm dünyaya meydan okurcasına Fransa'nın hemen karşısında yer alan İngiltere'nin Kent şehri sahilindeki Hythe Belediyesinin milenyum kutlamalarını ise doğru tarih olan 2001'de yaptığı ortaya çıktı. 

KÜLT FİLMİN İSMİNİN SEBEBİ DE BU GERÇEKMİŞ

Arthur Clarke'ın kitabından esinlenerek kült bir filme dönüşen, yönetmenliğini Stanley Kubrick'in yaptığı ' A Spacetime Odssey 2001' (Bir Uzay Efsanesi: 2001) filminin isiminin de yeni milenyumun doğru yılının 2001 olmasından kaynaklandığı da öğrenildi. 

 

Kaynak: Flatland Explained, Warwick Üniversitesi Matematik Profesörü Ian Stewart

Dünya'nın aslında 2020 yılında olduğu ortaya çıktı! ile ilgili etiketler Matematik 2020 yanlış yıl 2021 spacetime oddysey 2001 Hythe Belediyesi milenyum
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.