Dünyada görülmemiş bir yenilik! Bu şirketin CEO'sunu duyunca şok olacaksınız

Çin merkezli şirket dünyada görülmemiş bir yeniliğe imza attı. Mobil oyun ve metaverse şirketi NetDragon Websoft, CEO'luk görevine bir robot atayarak bir ilki gerçekleştirdi.

Mobil uygulamalar yapmanın yanı sıra çok oyunculu oyunlar gerçekleştiren metaverse şirketi NetDragon Websoft, yapay zekalı destekli Tang Yu adındaki sanal insansı rabotunu şirketin CEO'su atayarak dünyada bir ilke imza attı. 

şirket tarafından 26 Ağustos'ta yapılan açıklamada, yan kuruluşu Fujian NetDragon Websoft'un CEO'luğuna Tang Yu adlı yapay zeka destekli insansı sanal robotun getirildiği duyuruldu.

TANG YU: DÜNYANIN İLK CEO KADIN ROBOTU

Web3 ve metaverse konusunda dünya lideri olma yolunda ilerleyen Şirket, robotun organizasyon ve verimlilik departmanın ön saflarında olacağını, operasyonları denetleyeceğini, iş akışını düzene sokacağını ve kaliteyi artıracağını söyledi.

Dünyada görülmemiş bir yenilik! Bu şirketin CEO'sunu duyunca şok olacaksınız

Robot yönetim kurulu için gerçek zamanlı bir veri merkezi ve analitik aracı olarak kullanılacak.
Tang'ın, işyeri çalışanları için adil ve verimli olmasını sağlayacağını ifade eden firma, robotun günlük operasyonlarda rasyonel karar vermeyi desteklemek ve daha etkili bir risk yönetim sistemi sağlamak için gerçek zamanlı bir veri merkezi ve analitik araç olarak hizmet edeceği ifadelerini kullandı.

NetDragon Websoft şirketinin başkanı Dr. Dejian Liu, "Yapay zekanın, kurumsal yönetimin geleceği olduğuna inanıyoruz" ifadesini kullandı. Şirkete atanan robotun kadın olduğuna özelikle dikkat çeken Liu"Tang'ı atamamız, işimizi yürütme şeklimizi dönüştürecek ve stratejik büyümemizi yönlendirecek" ifadelerini kullandı.

Facebook'un adını değiştirmesinin ardından dikkatleri üzerine çeken Metaverse dünyası her geçen gün büyümeye devam ediyor. Meta'nın yanı sıra Microsoft ve Bytedance gibi dev şirketlerin de yatırımlarıyla sanal evren pazarının değerinin 2025'te 280 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Dünyada görülmemiş bir yenilik! Bu şirketin CEO'sunu duyunca şok olacaksınız ile ilgili etiketler Çin CEO NetDragon Websoft
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.