Dünyada bir ilk: Ortaokul ve lise öğrencilerine çift doz aşı zorunluluğu getirildi!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında federal çalışanları için aşıyı zorunlu tutan ABD şimdi de ortaokul ve lise öğrencilerine çift doz aşıyı mecbur hale getirdi.

ABD'nin Los Angeles eyaletinde, 12 yaşından büyük öğrencilerin okula gidebilmesi için aşı olma zorunluluğu getirildi. 

AŞI ZORUNLULUĞU OLAN İLK EĞİTİM BÖLGESİ

Böylece Los Angeles, ülkede aşıyı ortaöğretim ve liselerde zorunlu tutan ilk büyük öğretim bölgesi oldu.

19 ARALIK'A KADAR ÇİFT DOZ AŞI OLMAK ZORUNDALAR

Los Angeles’ta spor ve diğer aktivitelere katılan öğrencilerin ekim sonuna, geri kalan öğrencilerinse 19 Aralık’a kadar iki aşısını da tamamlamış olması isteniyor.

 

PCR TESTİ ZORUNLULUĞU SONRASI VAKALARDA DÜŞÜŞ YAŞANMIŞTI

Temmuz ortasından ağustos ortasına kadar çocuk Kovid-19 vakalarında büyük bir artışın görüldüğü Los Angeles’ta okulların maske ve test düzenlemeleriyle açılmasından sonra vakalarda düşüş yaşanmıştı.

 

HAFTADA BİR PCR TESTİ YAPILIYORDU

600 binden fazla öğrencinin okula devam ettiği bölgede, tüm öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının haftada bir Kovid-19 testi yapılması zorunluluğu bulunuyordu.

Dünyada bir ilk: Ortaokul ve lise öğrencilerine çift doz aşı zorunluluğu getirildi! ile ilgili etiketler ABD Los Angeles lise pcr ortaokul
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.