Dünyaca ünlü yıldızları giydiren Fransız moda tasarımcısı Thierry Mugler vefat etti

Dünyaca ünlü şarkıcı Lady Gaga, Cardi B., Beyonce, Kim Kardashian gibi sanatçılara tasarımlar hazırlayan ünlü Fransız moda tasarımcısı Thierry Mugler 73 yaşında hayatını kaybetti.

Dünyaca ünlü yıldızları giydiren Fransız moda tasarımcısı Thierry Mugler, 1940'lar ve 50'lerin ihtişamından ilham alan geniş omuzlu ve keskin dikişli tasarımlarıyla biliniyordu. Angel ve Alien parfüm markalarının da sahibi olan Mugler, dün menajerinin sosyal medyadan yaptığı açıklamaya göre doğal nedenlerle hayatını kaybetti.


Dünyaca ünlü yıldızları giydiren Fransız moda tasarımcısı Thierry Mugler vefat etti

Mugler'ın tasarımları David Bowie ve Lady Gaga gibi yıldızlar tarafından giyilirken, ayrıca ünlü tasarımcı Beyonce için birçok sahne kostümü hazırlamıştı. Mugler'ın en ünlü tasarımı ise 2019 yılında Met Gala’da Kim Kardashian için hazırladığı "ıslak elbise" olmuştu.

Dünyaca ünlü yıldızları giydiren Fransız moda tasarımcısı Thierry Mugler vefat etti - Resim : 2

Ünlü modacı Mugler’in sevenleri vefatının ardından sosyal medyada paylaşım yaptı.

Şarkıcı Beyonce, web sitesinde yayımladığı mesajda, “Huzur içinde uyu Thierry Mugler” ifadesini kullandı. Model Irina Shayk ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mugler ile fotoğrafını paylaşarak, “Çok erken gitti. Her zaman özleneceksin” dedi.

Dünyaca ünlü yıldızları giydiren Fransız moda tasarımcısı Thierry Mugler vefat etti - Resim : 3

THIERRY MUGLER HAKKINDA

Strasbourg’da 1948’de doğan Mugler, ilk koleksiyonunu 1973 yılında “Café de Paris” asıyla sunmuştu.

Mugler, bir sonraki yıl, kendi adını verdiği markasını oluşturmuş ve Paris’te 1978 yılında ilk mağazasını açmıştı.

Değişik bir tarza sahip olan Mugler’in tarzı hemen fark ediliyor ve zaman zaman eleştirilere uğruyordu. Kimileri için aşırı kadınsallığı ve rafine görünümü benimsiyor, bazen de erkekler için modernite vizyonunu reddediyordu.

Mugler’in ünü 1990’lı yıllarda, özellikle Paris’te Ritz otelinde düzenlediği Haute Couture (özel dikim giysi) koleksiyonu defilesiyle doruk noktasına çıktı.

Mugler, defilelerini modaya yeni bir boyut getiren gerçek şovlar biçiminde düzenliyordu.

Modacı, talep üzerine, 1992 yılında parfümlerin sanatsal yönüne odaklanmaya karar verdi ve şişe şekli ve kokusu onu bir klâsik yapacak olan “Angel”ı piyasaya sürdü.

2000’e doğru malî darboğaza giren Thierry Modaevi’ni Clarins satın aldı ve grup 2003’te Haute Couture ürünlere son verdi. Hazır giyim, aksesuarlar ve parfüm devam etti, ancak modacı markadan uzaklaştı.

Mugler, moda sanayiinden ayrılmasından yaklaşık 20 yıl sonra 2019 yılında yine sahneye çıktı ve Met Gala gibi etkinliklerde ve dergi kapaklarında Kim Kardaşyan ya da Grammy Ödüllerinde Cardi B ile işbirliği yaptı.

Dünyaca ünlü yıldızları giydiren Fransız moda tasarımcısı Thierry Mugler vefat etti ile ilgili etiketler Lady Gaga Kim Kardashian Cardi B Beyonce Thierry Mugler david bowie
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.