Dünyaca ünlü tasarımcı Paco Rabanne, 88 yaşında hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü İspanyol tasarımcı Paco Rabanne, 88 yaşında hayatını kaybetti. Rabanne'nin tasarladığı parfüm ve kıyafetler birçok ülkede satılıyor.

Paco Rabanne, Fransa’nın Brötanya bölgesinde yaşadığı köyde hayata veda etti. Tasarımcının sahip olduğu modaevinin ana şirketi Piug, moda dünyasının önemli isimlerinden Paco Rabanne'nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Açıklamada, 20. yüzyılın ufuk açıcı modacılarından olan Rabanne'nin anısının yaşatılacağı belirtildi. Puig tarafından yapılan açıklamada, “Puig, büyük bir üzüntüyle Paco Rabanne’ın ölümünü bildirir” dendi.

EVİNDE HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU

Le Telegramme gazetesindeki habere göre, Rabanne'nin Fransa'nın kuzeybatısındaki sahil bölgesi Brittany'ye bağlı Portsall ilçesindeki evinde 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.

 İspanyol tasarımcı Paco Rabanne yaşamını yitirdi

Paco Rabanne olarak anılan Francisco Rabaneda Cuervo, 18 Şubat 1934'te İspanya’nın Bask bölgesinde San Sebastian'da doğdu.

Guernica garnizonuna komuta eden babası General Rabaneda Postigo, 1936'da Franco'nun askerleri tarafından öldürülünce aile 1939'da Fransa'ya kaçtı. Cuervo, Paris Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık bölümünden oldu.

Kariyerine Dior, Saint-Laurent ve Cardin'e aksesuarlar, mücevherler, kravatlar, düğmeler tasarlayarak başlayan Paco Rabanne, daha sonra yeni malzemeler ve tekniklerle yeterliliğini kanıtlamak amacıyla moda dünyasına girdi.

 

Dünyaca ünlü tasarımcı Paco Rabanne, 88 yaşında hayatını kaybetti ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.