Dünyaca ünlü şirketten çarpıcı açıklama: Çip krizi 2023 yılına kadar sürecek

Koronavirüs salgını sonrası tüm dünyada araba ve elektronik araçların üretimini ciddi şekilde etkileyen çip krizi devam ediyor. Dünyanın en önemli çip üreticilerinden İntel'den gelen açıklamada bu krizin 2023 yılına kadar süreceği belirtildi. İntel, tedarik zincirindeki koronavirüs etkisinin kalıcı olduğunun altı çizildi.

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden Intel, geçtiğimiz yıl dünya çapında üretim süreçlerini etkileyen çip krizi le ilgili açıklamada bulundu.

ABD merkezli şirket, küresel tedarik zinciri üzerindeki Covid-19 etkisinin kalıcı olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Intel'in CEO'su Pat Gelsinger verdiği demeçte, "Covid-19 tedarik zincirlerini bozdu ve olumsuz olmasına neden oldu" derken, "Talep yıldan yıla yüzde 20 arttı. Bozulan tedarik zincirleri çok büyük bir boşluk yarattı ve bu patlayan talep devam etti" diye konuştu.

Gelsinger, "Talepteki artışa yanıt vermek için bu kapasiteyi oluşturmak zaman alıyor" ifadelerini kullanırken, bu durumun 2023'e kadar süreceği konusunda uyarıda bulundu.

Covid-19 pandemisi nedeniyle aksayan süreçler neticesinde, dünya geçtiğimiz yıl büyük bir çip krizi ile karşı karşıya kaldı.

BİLGİSAYAR, CEP TELEFONU VE ARABA TEDARİKİ ETKİLENDİ

Çip krizi nedeniyle Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarına her geçen gün artan talep ve neredeyse bütün teknolojik cihazlarda yarı iletkenlere duyulan ihtiyaç sebebiyle, dizüstü bilgisayarların, cep telefonlarının ve arabaların tedariki büyük ölçüde etkilendi.

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden Intel ise Malezya'da 7,1 milyar dolarlık yeni bir tesis de dahil olmak üzere çip krizinin çözümü için yeni altyapıya 20 milyar dolardan fazla yatırım yaptı.

Gelsinger, yeni fabrikalarda üretimin başlamasının üç yıl daha süreceğini söylerken, çip kıtlığın en azından 2022'nin sonuna kadar devam etmesini bekleyen AMD CEO'su Anna Su'nun görüşlerine katıldığını aktardı.

Dünyaca ünlü şirketten çarpıcı açıklama: Çip krizi 2023 yılına kadar sürecek ile ilgili etiketler intel çip krizi tedarik zinciri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.