Dünyaca ünlü plak şirketi 'Jön Türkler' adını değiştirdi

Avrupa ve ABD'de faaliyet gösteren ve adı Young Turks (Jön Türkler) olan plak şirketi isim değişikliği kararı aldı. Söz konusu değişikliğin sebebinin 'Ermenileri daha fazla incitmemek' olduğu belirtildi. Plak şirketinin yaptığı açıklamada ise skandal ifadeler yer aldı

Dünya çapında faaliyet gösteren ve bünyesinde ödüllü müzisyenlerin bulunduğu plak şirketi "Young Turks" (Jön Türkler) isim değişikliği kararı aldı. 2006 yılında kurulan şirketin sahibi Caius Pawson, şirketin adının "Youth" (Gençlik) olarak değiştirildiğini açıkladı. 

"KAFA KARIŞIKLIĞINI ÖNLEMEK İÇİN"

Pawson, isim değişikliğinin nedeninin 'kafa karışıklığını önlemek için' yapıldığını söyledi. BBC'de yer alan habere göre, söz konusu isim değişikliği Ermenilerin tepkisini çekmemek için yapıldı. Ermeniler, sözde Ermeni soykırımından Jön Türk hareketi ile birlikte iktidara gelen İttihat ve Terakki Partisi'ni sorumlu tutuyorlar. Şirket, isim değişikliği ile birlikte Ermenilerin 'daha fazla incinmemesini' amaçlıyor.

ŞİRKETİN SAHİBİNDEN SKANDAL SÖZLER

Yeni adıyla Youth olan plak şirketinin sahibi Caius Pawson Instagram hesabından yaptığı açıklamada skandal ifadeler kullandı. Pawson, şirketin eski adını Rod Steward'ın aynı isimli şarkısından esinlenerek koyduklarını belirterek "Ancak Jön Türkler'in Ermenilere 1915'te soykırım yapan bir grup olduklarının farkında değildik. Konu hakkında yaptığımız araştırmalar ve konuşmalar sonrası insanlarda bir incinme ve kafa karışıklığı olduğu ortaya çıktı. Her zaman diğer sesleri dinlemek doğrudur ve biz de ismi değiştirmeye karar verdik" dedi.

Steward ayrıca 24 Nisan sözde soykırım günü için anma mesajı yayınlayarak Londra'da Ermeni diyasporasının sahibi olduğu bir enstütüye bağış yaptıklarını açıkladı.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Caius (@caiuspawson)'in paylaştığı bir gönderi

 

Dünyaca ünlü plak şirketi 'Jön Türkler' adını değiştirdi ile ilgili etiketler Ermeni young turks jön türkler plak şirketi isim değişiklik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.