Dünyaca ünlü model AirTag'le tacize uğradı!

ABD'de yaşayan dünyaca ünlü Lübnanlı model Brooks Nader, Apple'ın geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü takip cihazı AirTag ile tacize uğradığını açıkladı.

26 yaşındaki dünyaca ünlü Lübnanlı model Brooks Nader, Apple AirTag takip cihazı ile 5 saat boyunca takip edildiğini açıkladı. New York'un ünlü bölgesi TriBeca'da arkadaşlarıyla eğlendiği gece ceketinin cebine konulan AirTag ile saatlerce takip edildiğini ve korku dolu bir gece geçirdiğini aktaran ünlü model, telefonun verdiği uyarı ile durumu fark etti.

TELEFONUNA UYARI GELDİ

Telefonuna gelen bildirimin ekran görüntüsünü Instagram’dan yayınlayan Nader’in paylaşımında “Bilinmeyen aksesuar algılandı. Bu öğe bir süredir sizinle birlikte hareket ediyor. Sahibi konumunu görebilir.” ifadeleri yer aldı.

Ünlü model paylaşımının altına ‘Asla böyle şeyler paylaşmam ama bu ne anlama geliyor?’ yazdı. “Bu “cihaz” beni son beş saat boyunca her yere kadar takip etti ve “ağımda” kimse yoktu.” dedi.

SI Swimsuit model Brooks Nader celebrates new issue by eating Popeyes chicken while rocking nearly nude gown | Fox News

Genç model daha sonra bunun bir Apple AirTag olduğunu keşfettiğini açıkladı.

AIRTAG UYARISI YAPTI

Apple tarafından geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen AirTag, anahtarlarınız veya cüzdanınız gibi sık sık yanlış yere koyduğunuz öğeleri takip etmenize yardımcı olmak için tasarlanmış bir cihaz olarak öne çıkıyor.

She didn't realize until hours later - after receiving a notification that told her an unknown item had been 'moving with her for a while' and that 'the owner could see its location'

APPLE’A TEPKİ GÖSTERDİ

İkinci bir gönderi yayınlayan model, Apple’ı da etiketleyerek, “Bu cihazın sahip olduğu tehlikeyi ve potansiyel olarak ölümcül sonuçlarını dikkate aldınız mı?” sorusunu yöneltti.

Nader, ‘Bayanlar, çantanızı, paltonuzu, ceplerinizi ve çevrenizi kontrol edin.’ ifadelerinde bulundu.

Model ayrıca İngiliz Daily Mail gazetesine de açıklamalarda bulundu. Nader yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı: “Aslında montum, ilk konumum olan TriBeCa’daki Odeon’daki bar taburesindeydi,”-Banyoya gittim, paltomu sandalyenin üzerinde bıraktım ve o sırada birinin AirTag’i paltoma koyduğunu düşünüyorum. Daha sonra beni eve kadar beş saat boyunca takip ettiler.”

 

Dünyaca ünlü model AirTag'le tacize uğradı! ile ilgili etiketler Apple brooks nader airtag
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.