Dünyaca ünlü Fransız aktör Jean-Paul Belmondo 88 yaşında hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü Fransız aktör ve yapımcı Jean-Paul Belmondo, 88 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi AFP'ye Belmondo'nun avukatı yaptı.

Fransız Yeni Dalga sinemasının en büyük oyuncularından olan ve dünya çapında da tanınan oyuncu Jean-Paul Belmondo hayatını kaybetti.

Aktör, 1981 yapımı Profesyonel, 1960 yapımı Serseri Aşıklar ve 1965 yapımı Çılgın Pierrot filmlerinde oynamıştı. Belmondo, 1980'lerden bu yana Fransa'nın en çok kazanan aktörleri arasında yer alıyor.

Dünyaca ünlü Fransız aktör Jean-Paul Belmondo 88 yaşında hayatını kaybetti


JEAN-PAUL BELMONDO KİMDİR?

Jean Paul Belmondo, Paris yakınlarında Neuilly-sur-Seine 'de 9 Nisan 1933 tarihinde ünlü İtalyan asıllı Fransız heykeltıraş Paul Belmondo'nun oğlu olarak dünyaya geldi. Alain Belmondo ve Muriel Belmondo adında kardeşleri vardır.

Jean-Paul Belmondo

Gençliğinde okul yıllarında boks yaptı, kırık burnunu o zamanlar edindi ve kaleci olarak futbol oynadı. 16 yaşında verem hastalığına yakalanınca spor hayatını bırakmak zorunda kaldı. Yirmi yaşına geldiğinde oyunculuk ilgisini çekmeye başladı. 1952 yılında Pariskonservatuarına girerek devam etti. Bazı tiyatro oyunlarında ufak rollerde oynadı. Sanat filmleri ile başlayan kariyeri aksiyon komedi filmleri ile devam etmiştir.

1957 yılınd Belle et Tais - Toi - Uslu Bir Kız ol Ve Konuşma" filmiyle sinemaya adımını attı Aynı filmde, ilerde en büyük rakibi olarak gösterilecek olan Alain Delon da oynuyordu.

Çirkinliğini ve sempatikliğini ustalıkla kullandı, kamera karşısında doğal ve içten davrandı, bu ani gelen şöhret uzun yıllar devam etti. Bu süre içinde birbirinden güzel yapımlarda rol aldı.

Belmondo adını tüm dünyaya duyuran, biraz hafif bir macera filmi oldu. Yönetmenliğini Philippe De Broca'nın yaptığı 1962 yapımı "Cartouche - Sevimli Haydut" aktörün kaderini de belirledi denebilir. Fransız Devrimi öncesinde geçen filmde Belmondo, kralın adamlarına kafa tutan, bol bol kılıç sallayıp, oradan oraya sıçrayan, etrafıyla dalga geçen; vakit bulduğunda da güzel Claudia Cardinale'ye kur yapan bir maceracıyı canlandırıyordu.

Dünyaca ünlü Fransız aktör Jean-Paul Belmondo 88 yaşında hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Jean-Paul Belmondo
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.