Dünyaca ünlü çay markaları satılıyor

Dünyanın en büyük gıda şirketleri arasında yer alan Unilever'in, Lipton ve Pucca çay markalarını, 6 milyar euro karşılığında satacağı iddia edildi.

Unilever bünyesinde yer alan çay markalarını satışa çıkaracağı açıkladı.

SİYAH ÇAY POPÜLERLİĞİ AZALDI

Unilever’a göre, çay bölümünü beklentiden daha az büyüme gösteriyor. Hollanda’da Lipton ve Pucca markaları altında çay satan Unilever, siyah çayın dünya genelinde popülerliğinin azalması sonucunda satışlarda durgunluk gözlemledi.

HİSSELER ÇAKILDI

Hissedarlara yüzde 3 ile yüzde 5 arası büyüme vaad edilirken, gerçek büyüme oranının yıllık yüzde 1 - yüzde 2 arası olduğu tespit edildi. Çay markalarını ortalama 6 milyar euroya satılması bekleniyor.

POTANSİYEL ALICILAR ARASINDA DEV ŞİRKETLER VAR

Finans gazetesi FD tarafından yapılan haberde potansiyel alıcılar olarak ‘Jacobs Douwe Egberts’, ‘Coca-Cola’, ‘Nestle’ gibi gruplar öne çıkıyor. Unilever firmasına ait çay markalarının büyük ve stabil olması nedeniyle özel sermaye yatırım firmalarının da ilgi duyabileceği tahmin ediliyor.

(Hürriyet)

Dünyaca ünlü çay markaları satılıyor

Dünyaca ünlü çay markaları satılıyor ile ilgili etiketler Çay Lipton ünilever coca cola satış
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.