Dünya üzerinde kendi kendini temizleyen 3 denizden biri Türkiye'de! Saros Körfezi nerede? Nasıl gidilir?

Evet, iddia odur ki dünya üzerinde kendi kendini temizleyen 3 denizden biri Saros Körfezi'dir. Su altı akıntılarının fazlalığı ile büyük yerleşimlerin olmadığı körfez, tatil planlayanlar için de gözde bir mekandır. Peki Saros Körfezi nerededir? Nasıl gidilir?

Ege Denizi'nin Kuzeydoğusunda yer alan Saros Körfezi, Çanakkale ve Edirne ile sınırdaştır. Gelibolu tarafından yerlerşime izin verilmeyen körfez, tertemiz suları ile bilinir. Trakya'nın bu güzide tatil mekanı, daha önceleri yöre insanları dışında bilinmezken son günlerde Marmara Denizi'nin de kirlenmesi sonucu oldukça fazla tercih edilir duruma gelmiştir.

Bakir bir yere sahip olan Saros Körfezi, yerleşimini Enez, Erikli ve Yayla'da kurmuştur. Manyas Gölü ile birlikte Türkiye'nin en geniş kuş barınma alanı olan Gala Gölü ile de bilinir. Son zamanlarda yapılan Arkeolojik kazılarla birlikte tarihi de ışık saçan Körfez, bir körfez olmasına rağmen kendi kendini temizleyen bir yapıya sahiptir.

Tertemiz kumsallarla kaplı cennet Saroz Körfezi

Peki Saros Körfezine nasıl gidilir?

Yılda üç defa ve aynı zamanda olmak üzere, şubat, nisan ve temmuz aylarının 15. veya 18. günü başlayıp, 25. veya 28. günü sona eren körfezin kendi kendini temizlemesi işleminde tabanda soğuk su ve yüzeyde sıcak suyun yarattığı akıntılar Saros Körfezi'ni atık ve artık maddelerden temizler.

Saros Körfezi ile İstanbul arasındaki mesafe ise 260 kilometredir. İstanbul'dan Erikli'ye yaklaşık 2 saat 30 dakikalık bir yolculuk sonucunda ulaşılmaktadır. İstanbul'dan yola çıkıldığında, Güneşli gişelerinden geçerek Trakya otoyolundan Kınalı çıkışına kadar gidilerek Tekirdağ'a varılabilir.

 

 

 

 

Dünya üzerinde kendi kendini temizleyen 3 denizden biri Türkiye'de! Saros Körfezi nerede? Nasıl gidilir? ile ilgili etiketler Kar tatili tatil saros körfezi nerede saros körfezi nasıl gidilir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.