Dünya U20 Atletizm Şampiyonası'nda ilk madalya Pınar Akyol'dan geldi

18 yaşındaki milli sporcu Pınar Akyol, Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlenen Dünya U20 Atletizm Şampiyonası’nda Gülle Atma branşında gümüş madalya kazandı. Yarışmaya dünya sıralaması lideri olarak başlayan milli sporcunun kazandığı gümüş madalya, Türkiye'nin organizasyondaki ilk madalyası oldu.

Kenya’nın başkenti Nairobi’de devam eden 19’uncu Dünya U20 Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’nin ilk madalyası Pınar Akyol’dan geldi. 2003 doğumlu milli sporcu, finalde 16.72’lik derecesiyle, Nairobi’deki ilk, tarihteki ise 9'uncu dünya U20 madalyasını getirdi.

LİDER OLARAK BAŞLADI, GÜMÜŞ MADALYA ALDI

Bu yıl aynı yaş grubunda Avrupa şampiyonluğunu ve U23’te Avrupa kupasını kazanan Pınar Akyol, Dünya U20 Şampiyonası’nı da boş geçmedi. Yarışmaya dünya sıralamasının lideri olarak giren 18 yaşındaki milli sporcu, istediği atışı yapamasa da gümüş madalya almayı başardı.

Dünya U20 Atletizm Şampiyonası'nda ilk madalya Pınar Akyol'dan geldi

Çok yaklaştığı şampiyonluğu kaçırmanın üzüntüsünü yaşayan genç sporcu, madalya sonrası yaptığı açıklamada "Gelecek yıl yeniden Dünya U20 Şampiyonası var. Bir madalyayı cebime koydum, ikincisini de gelecek yıl kazanacağım ve bu kez altın olacak" ifadelerini kullandı.

Dünya U20 Atletizm Şampiyonası'nda ilk madalya Pınar Akyol'dan geldi - Resim : 2

Akyol, madalyayı Türkiye’de meydana gelen yangın ve sel felaketlerinde yaşamını yitirenlere adadığını belirtti.

 

Dünya U20 Atletizm Şampiyonası'nda ilk madalya Pınar Akyol'dan geldi ile ilgili etiketler Kenya Pınar Akyol Dünya U20 Atletizm Şampiyonası Nairobi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.