Dünya liderlerinden Biden'a mesaj yağıyor

Resmi olmayan sonuçlara göre ABD'nin 46. Başkanı'nın Joe Biden olduğunun anlaşılmasının ardından dünya liderlerden peş peşe kutlama mesajları gelmeye başladı. Biden'ı dünya genelinde ilk kutlayan lider ise Kanada Başbakanı Justin Trudeau oldu. İşte, Biden'ı tebrik eden liderler ve mesajları...

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Twitter üzerinden Biden'a ve başkan yardımcısı seçilen Kamala Harris'e mesaj gönderen ilk lider oldu. Trudeau mesajında, "İki ülke, yakın dost, ortak ve müttefiktir. Dünya sahnesinde eşsiz bir ilişkiyi paylaşıyoruz. Birlikte çalışmayı ve her ikinizle bunu geliştirmeyi gerçekten dört gözle bekliyorum." dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Twitter'da Biden'ı başkan seçilmesinden ve yardımcısı Harris'i tarihi başarısından ötürü tebrik ederken "ABD, bizim en önemli müttefikimiz, iklim değişikliğinden ticaret ve güvenliğe kadar ortak önceliklerimiz için yakından çalışmayı dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da sosyal medya hesabında "Amerikalılar Başkanını seçti. @Joe Biden'a ve @Kamala Harris'e tebrikler. Bugünün zorluklarının üstesinden gelmek için yapacak çok şey var. Haydi birlikte çalışalım." paylaşımında bulundu.

Twitter hesabında Biden'ı kutlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise "ABD Başkanı seçilen @JoeBiden'a tebrikler. Joe Biden, Yunanistan'ın gerçek dostu ve eminim başkanlığı sırasında ülkelerimiz arasındaki ilişki daha da güçlenecek." dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de ABD'nin 46'ncı başkanı seçilen Joe Biden'ı kutlayan liderler arasındaydı.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert'in Twitter’dan paylaştığı kutlama mesajında Merkel, "Tebrikler. Amerikan halkı karar verdi. Joe Biden ABD’nin 46’ncı başkanı olacak. Ona gönülden şans ve başarı diliyorum, aynı zamanda ülkenin seçilmiş ilk kadın başkan yardımcısı Kamala Harris’i de tebrik ediyorum." ifadeleri ile Biden'ı kutladı.

Joe Biden ile gelecekte birlikte çalışacağından dolayı mutlu olduğunu belirten Merkel, "Bu zamanın büyük zorluklarının üstesinden gelmek istiyorsak, transatlantik dostluğumuz vazgeçilmezdir." dedi.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, attığı kutlama tweetinde "Amerikan halkına ve kurumlarına, demokratik hayatın olağanüstü katılımı için tebrikler. Başkan seçilen @Joe Biden ile transatlantik ilişkiyi güçlendirmek için çalışmaya hazırız. ABD, sağlam bir müttefik ve stratejik bir ortak olarak İtalya'ya güvenebilir." ifadesine yer verdi.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo da Biden'ı soysal medya mesajıyla kutlayan liderler arasındaydı. De Croo, tebriklerini ilettikten sonra "Bu seçimde rekor sayıda seçmen oy kullandı. Bu, Amerikan siyasi hayatının ve demokrasisinin canlılığını göstermektedir." dedi.

İsviçre Başbakanı Simonetta Sommaruga Twitter'da "@JoeBiden ve @KamalaHarris'e tebrikler. Bu güçlü bir işaret. İsviçre, yeni yönetimde ABD ile mükemmel ilişkilerimizin gelişmeyi sürdüreceğine ve zenginleşeceğine inanıyor." sözleri ile kutlama mesajı yayımladı.

Malta Başbakanı Robert Abela, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "ABD Başkanlığına seçildiği için Joe Biden'a ve ABD'nin ilk kadın başkan yardımcısı seçilen Kamala Harris'e tebrikler. Çok ilham verici." ifadesini kullandı.

Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, seçim sonucunun Amerikan halkının büyük zaferi ve ABD demokrasisinin gücünün göstergesi olduğunu söyledi. 

Biden'ı tebrik eden Djukanovic, seçim sonucunun, iki ülke arasındaki verimli iş birliğinde yeni bir başlangıç niteliğinde olduğunu ifade etti.

Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD'nin 46. başkanı seçilen Biden'ı şahsı ve Slovenya halkı adına tebrik ettiğini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD'de 3 Kasım'da yapılan 59. başkanlık seçimini kazanan Demokrat aday Joe Biden'ı kutlayan liderler arasındaydı. Zelenskiy, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Ukrayna'nın ABD ile stratejik ortaklığının geleceği konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Resmi olmayan sonuçlara göre başkan seçilen Biden'ı ve başkan yardımcısı seçilen Kamala Harris'i tebrik eden Zelenskiy, Ukrayna ve ABD'nin her zaman güvenlik, ticaret, yatırım, demokrasi ve yolsuzlukla mücadelede iş birliği yaptığının altını çizdi.

Pakistan Başbakanı İmran Han, ABD'nin 46'ncı başkanı seçilen Joe Biden'ı kutladı. Han, Twitter’dan paylaştığı mesajında, Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i zaferinden dolayı tebrik etti. Mesajında Han, Biden’in Küresel Demokrasi Zirvesi’ni ve onunla yasa dışı vergi cennetlerini sona erdirmek için çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini vurguladı.

Han, ABD ile Afganistan’da ve bölgede barış için çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Dünya liderlerinden Biden'a mesaj yağıyor ile ilgili etiketler Boris Johnson Joe Biden tebrik kutlama kamala haris merkel macron
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.