Dünya Kupası Play-Off Nasıl Olacak? Play-Off Tek Maç mı? Türkiye'nin Muhtemel Play-Off Rakipleri

Dünya Kupası Play-Off Nasıl Olacak, Türkiye'nin Muhtemel Play-Off Rakipleri... A Milli Futbol Takımı son Cebelitarık maçı ile bir kez daha Dünya Kupası'na katılmanın yolunu açtı. Averajla Norveç'in önüne geçerek G grubunda ikinciliğe yükselen Millilerimiz Karadağ'ın Hollanda deplasmanından bir puan alması sonrası iştahını kabarttı. Gruptaki son maçını bu akşam Karadağ ile oynayacağız. Peki Dünya Kupası Play-Off nasıl olacak? Play-Off'ta kaç maç oynanıyor?

Dünya Kupası Play-Off Nasıl Olacak? Play-Off Tek Maç mı? İşte Muhtemel Play-Off Rakipleri... Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası Elemelerinde A Milli Futbol Takımımız son maç öncesi avantajı kaptı. Cebelitarık maçında aldığı 6-0'lık galibiyet ve ardından Norveç'in Letonya'dan 1 puanla dönmesi Dünya Kupası şansımızı iyice artırdı. Öte yandan grup lideri Hollanda evinde Karadağ ile 2-2 berabere kalınca liderlik için umutlarımızı son maça bıraktı. Yani G Grubunda bu Salı akşamı her şey olabilir.

Peki Milli Takım Dünya Kupası Play-Off'a kalırsa ne olacak?

Artık doğrudan 2022 Dünya Kupasına gidebilme ihtimali olan A Millilerimiz bir yandan da Play-Off şansını sürdürüyor. Şu an Norveç'in önünde artı 1 averajla ikinci durumdayız. Karadağ'ı yenmemiz halinde ise Norveç'in Hollanda deplasmanında averaj farkını kapatacak bir galibiyet alması gerekiyor. Örnek olarak A Milli Takım, Karadağ'ı 1-0 yenmesi halinde Norveç'in Hollanda'yı 3-0 yenmesi gerekiyor. Zira Millilerimizin Norveç karşısında gol sayısında önemli bir üstünlüğü var.

Dünya Kupası Play-Off Nasıl Olacak? Play-Off Tek Maç mı? Türkiye'nin Muhtemel Play-Off Rakipleri

Puan ve averajlar eşit olduğunda gol sayısı devreye girecek. Orada Milli Takımımızın yine avantajı bulunmakta.

İki maç da berabere biterse Hollanda lider olarak çıkarken Milli Takımımız ikinci, Norveç üçüncü sırayı alıyor. Karadağ'a karşı averaj farkını kapatabilecek bir yenilgi almamamız halinde Hollanda'mnın Norveç'i mağlup etmesi bile bizi ikinci yapmaya yetiyor.

Dünya Kupası Play-Off Nasıl Olacak? Play-Off Tek Maç mı? Türkiye'nin Muhtemel Play-Off Rakipleri - Resim : 2

DÜNYA KUPASI PLAY-OFF NASIL OLACAK?

Grup lideri olan 10 takım doğrudan Katar Dünya Kupası'na katılma hakkı elde ediyor. Grıup ikincisi diğer 10 takım ve Uluslar Ligi'nden gelecek iki takım play-off maçlarına kalıyor. Play-Off maçları tek maç usülüne göre oynanıyor. Play-Off maçları sonrası ise 3 takım Dünya Kupası'na gidiyor.

A Milli Takım2ın Play-Off'a kalması durumunda Dünya Kupası eleme yolculuğumuz bir hayli uzayacak. Şu an seri başı değiliz. Ancak Dünya Kupasına gidebilmek için 2 tur geçmek gerektiğinden Türk Milli Takımının işi bir hayli zor gözüküyor.

A Milli Futbol Takımı tarihinde iki kez Dünya Kupası'na katılma şansını yakaladı. 1954 ve 2002 yıllarında düzenlenen DÜnya Kupalarında en önemli başarısı da turnuva üçüncülüğü oldu.

MUHTEMEL PLAY-OFF RAKİPLERİ

Grubu ikinci bitirmemiz halinde play off da diğer gruplardan gelecek kesinleşmiş ve olası diğer ikinci rakiplerin güncel durumu

1 Rusya ( kesin )
2 İskoçya ( kesin )
3 Portekiz( kesin )
4 İsveç ( kesin )
5 Kuzey Makedonya ( kesin )
6 Polonya ( % 99.99 )
7 Galler / Çek  ( galler avantajlı )
8 Finlandiya / Ukrayna ( finler avantajlı )
9 İtalya / İsviçre ( ortada )

Dünya Kupası Play-Off Nasıl Olacak? Play-Off Tek Maç mı? Türkiye'nin Muhtemel Play-Off Rakipleri ile ilgili etiketler 2022 FIFA Dünya Kupası Dünya Kupası play-off dünya kupası play-off nasıl olacak play-off tek maç mı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.