Dünya Kupası ikili averaj mı genel averaj mı? 3 takım aynı puanda olursa ne olacak?

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde G Grubu son maçında deplasmanda Letonya’yı 2-1 devirerek 15 puan toplayan A milli takımın şansı devam ediyor. Taraftarlar ise Dünya Kupası ikili averaj mı genel averaj mı geçerli sorusuna yanıt arıyor.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde G Grubu son maçında Türkiye A milli takımımız deplasmanda Letonya’yı 2-1 devirerek yeniden umutlandı. Şu ana kadar geride kalan maçlarda 15 puan toplamayı başaran Millilerin gruptan çıkma şansı devam etmekte.

G grubunda; lider Hollanda 19, Norveç 17, Türkiye ise 15 puanda bulunuyor. Türkiye kalanlar maçlarda ise Cebelitarık ise sahasında Karadağ ile de deplasmanda karşı karşıya gelecek. Peki, 3 takım aynı puanda olursa hangi averaj geçerli olacak?

Averaj Nedir?

Aralarında puan eşitliği bulunan takımların birbirlerine göre üstünlüğünü belirlemek için attıkları ve yedikleri gollerin farkına dayalı kura Averaj olarak adlandırılır. Averaj sadece lig maçlarında değil, kupa maçlarında da uygulanmaktadır. Averaj sadece futbol da değil Eskrim ve birçok spor dalında kullanılmaktadır.

Dünya Kupası ikili averaj mı genel averaj mı? 3 takım aynı puanda olursa ne olacak?

Eskrimde averaj bir maçta yaptığı ve yediği tuşların farkıdır. Bir oyuncu maça 5-4 yenilmişse oyuncunun averajı -1'dir ama aynı maçta yenen sporcunun averajı 1'dir.

Dünya Kupası İkili Averaj Mı?

Dünya Kupası grup eleme maçlarında yani play-off maçlarında ikili averaj sistemi yoktur. 2. olan takımı belirlerken ilk önce averajı daha çok olana bakılır. Eğer averajlar aynı ise, o zaman daha fazla gol atan ikinci olur.

Dünya Kupası ikili averaj mı genel averaj mı? 3 takım aynı puanda olursa ne olacak? ile ilgili etiketler Dünya Kupası Averaj ikili averaj
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.