Dünya kayıp denizaltı için seferber oldu

Endonezya donanmasına ait denizaltı dün tatbikat sırasında kayboldu. Denizaltının kaybolmasının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, çalışmalara 6 savaş gemisi, bir helikopter ve 400 kişilik bir ekip daha katıldı. Öte yandan denizaltının yalnızca 72 saatlik oksijeninin kaldığı açıklandı.

Endonezya donanması tarafından dün yapılan açıklamada, Bali adasının 60 mil açıklarında donanmaya ait 53 mürettebatlı KRI Nanggala-402 denizaltısıyla tatbikat sırasında irtibatın kesildiği belirtilmişti. Denizaltının kaybolmasının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

ABD VE BİRÇOK ÜLKEDEN YARDIM TEKLİFİ

Arama kurtarma çalışmalarına, 6 savaş gemisi, bir helikopter ve 400 kişilik bir ekibin katıldığı öğrenildi. Singapur ve Malezya arama çalışmaları için gemi sevk ederken, ABD, Avustralya, Fransa ve Almanya'dan yardım teklifi geldi.

Dünya kayıp denizaltı için seferber oldu

"BÖLGEYİ BİLİYORUZ ANCAK OLDUKÇA DERİN"

Endonezya donanmasından yapılan açıklamada, denizaltında 72 saat yetecek kadar oksijen kaldığı ifade edildi. Endonezya donanması Amirali Julius Widjojono yaptığı açıklamada, "Bölgeyi biliyoruz ancak oldukça derin" dedi.

KAYBOLDUĞU NOKTADA PETROL SIZINTISI TESPİT EDİLDİ

Donanma, denizaltının daldığı noktada petrol sızıntısı tespit edildiğini bunun yakıt deposunda bir hasar nedeniyle meydana gelmiş olabileceğini ya da mürettebattan bir işaret olabileceğini açıkladı.

(İHA)

Dünya kayıp denizaltı için seferber oldu ile ilgili etiketler Endonezya Denizaltı kayıp denizaltı arama kurtarma çalışması
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.