Dünya Karate Şampiyonu büyük dram yaşıyor! Tekrar ayağa kalkması için omuriliğine pil takıldı

Dünya Karate Şampiyonu milli sporcu Bekir Kavak'ın, büyük bir dram yaşadığı ortaya çıktı. Kavak'ın 16 ay önce İzmir Selçuklu'da denize balıklama atladığı ve boynunun kırıldığı anlaşıldı. Genç karateci geçirdiği deniz kazası sonucu yürüyemiyor ve ellerini kullanamıyor. 23 yaşındaki Bekir Kavak'ın eski sağlığına kavuşması için önemli bir ameliyat oldu ve omuriliğine pil takıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yaz ayların da,özellikle sığ bölgeler de bilinçsizce denize balıklama atlama, büyük tehlikeler yaratıyor. Her yıl onlarca insanın, bu nedenle boyunlarının kırılması ve solunumun durması sonucu felç oldukları biliniyor.

Dünya Karate Şampiyonu büyük dram yaşıyor! Tekrar ayağa kalkması için omuriliğine pil takıldı

DÜNYA ŞAMPİYONU GENÇ BÜYÜK DRAM YAŞIYOR!

Bilinçsizce denize atlayarak felç olanlardan biriside, 2016 yılında Liselerarası Dünya Karate Şampiyonası'nda,  +85 Kiloda birinci olan Bekir Kavak olduğu ortaya çıktı. Karate sporunda, Avrupa, Balkan ve Türkiye Şampiyonlukları bulunan milli sporcu Kavak, geçirdiği bir deniz kazası sonucu yürüyemiyor. Geleceği çok parlak bir sporcu olarak gösterilen Kavak, bundan 16 ay önce, İzmir'in Selçuk İlçesi’nde, yanında kuzeni ile Hasan Kavak beraber tatil yaparken, sığ bölgede denize balıklama atladı. Kavak'ın denize atladığı yerden suyun yüzeyine uzun süre çıkmaması üzerine, kuzeni denize dalarak Kavak'ı çıkardı. Milli karatecinin denizden çıkarıldıktan sonra, güçlükle konuşarak kuzenine boynunun kırıldığını ve hiç kıpırdatmadan kendisini hastaneye götürmelerini söyledi. Bunun üzerine Metin Kavak, çağırılan bir ambulansla hemen hastaneye kaldırıldı.

Dünya Karate Şampiyonu büyük dram yaşıyor! Tekrar ayağa kalkması için omuriliğine pil takıldı - Resim : 2

"DOKTORLAR YÜZDE 5 YAŞAMA ŞANSI VAR!"DEDİ!

 Dünya Şampiyonu Milli Karateci Bekir Kavak'ın babası Metin Kavak, SüperHaber'e yaptığı konuşma da, "Oğlumun denize atladığı yerde, başını direk kuma çarpıyor boynu kırılıyor. Hemen felç geçirdiği için de ellerini ve ayaklarını oynayamadığı için, denizden çıkamıyor. Burada bulunan kuzenimiz Hasan Kavak, oğlum Bekir Kavak'ın uzun süre sudan çıkmamasından şüphelenerek denize giriyor. Hemen yavaşça kıyıya çıkarıyor. Bu bana göre ilk mucize bu. Ardından İzmir Karabağlar'da hastaneye kaldırılıyor. Burada doktorlar bize, (yüzde 5 yaşana şansı var!) dediler. Oğlum tam 11 saat ameliyatta kaldı ve 45 gün yoğun bakım da tedavi gördü. Allah oğlumu bize bağışladı. İzmir'de hastaneden çıktıktan sonra özel bir yer de 15 gün tedavi gördü. İzmir'in ardından İstanbul'da da 7 ay Erenköy Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi ile 4 ay Sultan 2.Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'n de fizik tedavisi gördü." dedi.

Dünya Karate Şampiyonu büyük dram yaşıyor! Tekrar ayağa kalkması için omuriliğine pil takıldı - Resim : 3

DÜNYA ŞAMPİYONU BEKİR KAVAK OMURİLİK AMELİYATI OLDU!

2020 yılın da geçirdiği deniz kazası sonucu,ailesinin ve tekerlekli sandalye ile hareket edebilen 23 yaşındaki Bekir Kavak'ın bugün ameliyat olduğu öğrenildi.Dünya Şampiyonu genç karatecinin, eski sağlığına kavuşması için önemli bir omuriliğine pil takıldığı ve 15 gün sonra, fizik tedavisi için Hindistan'a götürüleceği ifade edildi.

Dünya Karate Şampiyonu büyük dram yaşıyor! Tekrar ayağa kalkması için omuriliğine pil takıldı - Resim : 4

Dünya Karate Şampiyonu büyük dram yaşıyor! Tekrar ayağa kalkması için omuriliğine pil takıldı ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.