Dünya kan ağlarken daha da zenginleştiler

Tam 9 aydın dünya yeni tip koronavirüs salgını ile boğuşuyor. Yüz binlerce ölüm, on milyonlarca hasta, sarsılan sosyal yaşam ve işsiz kalan milyonlar ve sarsılan ekonomilere yol açan Kovid-19 salgını bir tek süper zenginlere dokunmadı. Hatta salgın onların servetlerine servet katmalarına yardım etti. ABD'nin en zengin 400 kişisi salgınla geçen süreçte servetlerine 240 milyar dolar ekledi. En çok kazanan ise Amazon'un CEO'su Bezos oldu. Bezos'un serveti son bir yılda 65 milyar dolar arttı.

Çin'in Wuhan kentinde ilk kez Aralık 2019'da görülen ve o günden bu yana 900 bini aşkın kişinin ölümüne, 29 milyon kişinin hastalanmasına yol açan yeni tip koronavirüs nedeniyle ekonomiler bozuldu. Birçok firma iflas etti. Sadece ABD'de 1.8 milyon insan işsiz kaldı. Dünya genelinde ise bu sayı daha da büyüdü.

Ancak salgın Trump hariç ABD'nin zenginlerine dokunmadı.

Büyük kısmı salgınla geçen son 1 yılda ABD'nin en zenginlerinin oluşturduğu Forbes 400’ün toplam serveti 240 milyar dolar yükselerek 3,2 trilyon dolara çıktı.

Serveti en çok artan isim ise önceki iki yılda olduğu gibi, serveti 114 milyar dolardan 65 milyar dolar artışla 179 milyar dolara yükselen Amazon’un CEO’su Jeff Bezos oldu.

BEZOS'UN ESKİ EŞİ 13. SIRADA

Microsoft'un kurucusu Bill Gates listeye 111 milyar dolarla ikinci, Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg ise 85 milyar dolar ile üçüncü sıradan girdi. Bezos'un geçen sene boşandığı eşi MacKenzie Scott da sahip olduğu Amazon hisseleri sayesinde 57 milyar dolarlık mal varlığı ile listede 13. sırada yer aldı.

TRUMP'IN SERVETİ 600 MİLYON DOLAR DÜŞTÜ

Forbes 400'e giren 18 yeni isimden biri, salgının yıldızlarından olan video konferans uygulaması Zoom'un CEO'su Eric Yuan. Yuan, 11 milyar dolarlık servetiyle listeye 43. sıradan dahil oldu.

Forbes 400'ün kaybedenleri arasında en dikkat çeken isim ise ABD Başkanı Donald Trump oldu. Salgın başında hastalığı ciddiye almadığı için halen eleştirilen Trump'ın sahibi olduğu ofislere, otellere ve tatil köylerine olan talep dip yaptı. ABD Başkanı'nın serveti bu nedenle 3,1 milyar dolardan 2,5 milyar dolara geriledi. Donald Trump listede 275'inci sıradan 352'ye kadar düştü.

Dünya kan ağlarken daha da zenginleştiler ile ilgili etiketler Jeff Bezos Amazon Mark Zuckerberg Donald Trump Forbes bill gates MacKenzie Scott Eric Yuan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.