Dünya Emoji Günü nedir? İşte detaylar...

Dünya Emoji Günü nedir? Dünya Emoji Günü 2018 yılında hangi tarihte kutlanıyor? Dünya Emoji Günü nasıl ortaya çıktı? İşte Dünya Emoji Günü hakkında bilmeniz gereken bilgiler...

Dünya Emoji Günü nedir? Dünya Emoji Günü 2018 yılında hangi tarihte kutlanıyor? Dünya Emoji Günü nasıl ortaya çıktı? İşte Dünya Emoji Günü hakkında bilmeniz gereken bilgiler...

 

DÜNYA EMOJİ GÜNÜ NEDİR? DÜNYA EMOJİ GÜNÜ NE ZAMAN?

Dünya Emoji Günü 2014 yılından bu yana her yıl 17 Temmuz tarihinde kutlanıyor. Dünya Emoji Günü'nün 17 Temmuz'da kutlanmasının sebebi ise, takvim emojisinde 17 rakamının yazmasıdır.

DÜNYA EMOJİ GÜNÜ NASIL KUTLANIR?
Dünya Emoji Günü'nü kutlamak isteyenler en sevdiği emojiyi internette oylayarak kutlamaların bir parçası olabilirler. worldemojiawards.com sitesinde düzenlenen emoji yarışması, 17 Temmuz 2018 Türkiye saati ile 21:00'de sona erecek ve kazanan emoji aynı gün 22:20 itibariyle duyurulacak.

Emojilerin yaratıcıları olan isimler Dünya Emoji Günü'nde Twitter kullanıcılarına çok sayıda emoji paylaşmalarını öneriyor.

Emoji fanatikler olarak adlandırılan emojiseverler de emoji temalı çeşitli partiler düzenleyerek Dünya Emoji Günü'nü kutluyor.


Dünya Emoji Günü için 17 Temmuz 2018'de 70 yeni emoji de emoji paletindeki yerini alacak. 70 yeni emoji, daha çok yüz ifadesi anlatacak ve farklı cilt tonu ve saç renkleri ile çoğaltılacak.

Yeni emojiler arasında soğuk yüz, parti yüzü, rica yüzü, kalpli yüz, kanguru, tavuskuşu, papağan, ıstakoz, mango, salata, kap kek, Çin keki ve daha birçok emoji yer alacak.

Dünya Emoji Günü nedir? İşte detaylar... ile ilgili etiketler emoji günü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.