Dünya diken üstünde ama onların umrunda değil

UEFA'ya bağlı 55 ülkeden 54'ünde ligler askıya alınmışken Belarus maçlarına seyircili bir şekilde devam ediyor. The New York Times gazetesi konuyla ilgili detaylı bir haber hazırladı.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan etti. Salgının ne zaman, nasıl sona ereceği hakkında net bir bilgi yok. Dünyanın büyük bir bölümünde spor faaliyetleri sonlandırılırken bir ülke hiçbir şey olmamış gibi ligi devam ettiriyor.

Bugün itibariyle 86 koronavirüs vakasının bulunduğu Belarus'ta maçlar seyircili bir şekilde oynanmaya devam ediyor. Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko vatandaşlarını sosyal mesafelenme ve kalabalık yerleri ziyaret etmeme konusunda uyarırken virüsü bir psikoz olarak değerlendiriyor.

Dünya diken üstünde ama onların umrunda değil

"Bu bazı insanların işine gelecek bazılarını da yaralayacak bir başka psikoz. Ben paniğin bize virüsten daha fazla zarar vereceğini düşünüyorum. Beni çok endişelendiren şey bu."

FUTBOLCULAR NELER DİYOR?
Brest forması giyen Sergey Kislyak konuyla ilgili, "Her şey sakin. Annem okulda çalışıyor. Dersler önceki gibi devam ediyor. Her şey iyi" ifadelerini kullandı.

Takım arkadaşı Artem Milevsky ise, "Avrupa'da oynanan tek lig olmamız garip. Diğer insanlarla daha az temas kurmaya çalışıyorum. Biz oynamak için para alıyoruz. Her şey kontrol altında. Her şey açık, her yer çalışıyor. İstediğiniz yerde yemek yiyebilirsiniz" diyor.

ANKETLER FARKLI SÖYLÜYOR!
Futbolcular liglerin oynanmasına yönelik karara karşı çıkıyor gibi durmasalar da Tribuna isimli spor sitesi futbolcular arasında yaptığı ankette liglerin ertelenmesi kararının çoğunlukta olduğunu duyurdu.

Hleb'den U dönüşü!Öte yandan Belarus futbolunun efsane isimlerden Aleksandr Hleb liglerin devam etme kararıyla ilgili ilk olarak "Futbolcular ve otoritedeki rahatlık inanılır gibi değil" demişti.

Ancak efsane isim daha sonraki Instagram paylaşımınında geri adım attı:

"Başkanlık makamı ülkeyi karantina alma ihtiyacı hissetmiyorsa durum kontrol altındadır. Eğer futbolcuların ve seyircilerin sağlığıyla ilgili bir tehdit oluşursa maçların duracağına eminim."

Dünya diken üstünde ama onların umrunda değil - Resim : 2

'Ligler askıya alınmalı'
Tribuna.com'un CEO'su Maksim Berazinski de Belarus'taki durumu değerlendirdi:

"Koronavirüse karşı insanlar hala duyarsız. Bu da yetkili mercilerin sınırları, okulları, üniversiteleri kapatmaması ve problemi önemsiz göstermesiyle alakalı. Birçok insan maçlara gitmeye devam ediyor ve ligin ertelenmesi fikrine hiç sıcak bakmıyorlar. Medya olarak bizler ligin askıya alınması gerektiğini düşünüyoruz."

Dünya diken üstünde ama onların umrunda değil - Resim : 3


Belarus Ligi'nde ikinci hafta maçları yarın (27 Mart) saat 18:00'deki Torpedo Zhodino - Belshine Bobruisk karşılaşmasıyla başlayacak.

 

Dünya diken üstünde ama onların umrunda değil ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona Belarus
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.