Dünya devinden Uber'e dev yatırım!

Dünyanın en bilinen otomobil şirketlerinden birisi olan Toyota, Uber'e otonom araçlara yönelik 500 dolarlık bir yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye'yle birlikte birçok ülkede yasaklanmış olan Uber için Toyota'nın bir yatırım planı var. İki büyük şirketin de yetkilileri, genişletilecek ortaklığın Uber'in bünyesine otonom (insansız) araçların katılması anlamına geldiğini açıkladı.

Dünya devinden Uber'e dev yatırım!
Şirketlerin gerçekleştirdiği ortak basın açıklaması, otonom sürüş teknolojisinin Toyota’nın özel üretim araçlarına entegre edileceği belirtildi. Bu ortaklığın genişletilmesine sebep olarak, giderek ilerleyen otonom teknolojisinde iki şirketin de geride kalmış olması gösteriliyor.

Dünya devinden Uber'e dev yatırım! - Resim : 2
Toyota-Uber anlaşması, Uber’in eriyen değerini 72 milyar dolara çıkaracak. Uber’in 2017 yılı toplam zararı 4,5 milyar dolara ulaşmıştı, bu yılın ikinci yarısında ise şirketin zararı 400 milyon dolardan fazla.

Toyota ve Uber'in ortaklığı daha önceye dayanıyor olsa da bu ikili ittifakın daha da büyümesi ilerleyen dönemlerde otonom Uber araçları göreceğimiz anlamına geliyor.

Dünya devinden Uber'e dev yatırım! ile ilgili etiketler Toyota UBER Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.