Dünya Çevre Günü mesajları kutlama sözleri! 5 Haziran 2020 Dünya Çevre Günü resimli mesajları sözleri

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde kutlama mesajları ve sözleri yoğun olarak araştırılıyor. Bİrlemiş Milletler tarafından 1972 yılında 133 ülkenin oybirliğiyle 5 Haziran tarihi Dünya Çevre Günü olarak ilan edildi. İşte Dünya Çevre Günü kutlama mesajları ve sözleri ve detaylar haberimizde...

Dünya Çevre Günü, 5 Haziran 1972 yılında Birleşmiş Milletler tarafından İsveç'te 133 ülkenin katılımı ve oylarıyla kabul edilmişti. Bugün 5 Haziran 2020'de vatandaşlar Dünya Çevre Günü'nü kutlama mesajlar ve sözleri ile kutlamak için yoğun araştırmalar yapıyor. İşte Dünya Çevre Günü mesajları ve sözleri haberimizde...


5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ

- "Her şeyin prensibi şudur; her şey sudan gelir ve tekrar suya döner." (Milet`li Thales M.Ö. 650-560)

- "Çiçekler ki, güzelliğin simgesidir; yasamın, umudun ve sevincin ifadesidir. Çiçekler ki, gönüllerin dilidir; rengarenk, burcu burcu, sevgi, ask ve hatıralarla doludur." (Ali Duran)

- "Toprağın dostlara ihtiyacı vardır; ona dostça davranalım!"

Dünya Çevre Günü mesajları kutlama sözleri! 5 Haziran 2020 Dünya Çevre Günü resimli mesajları sözleri

- "İnsanlar doğaya karşı sorumluluk duymuyorlar. Doğayı korurlarsa, cezadan korktukları ya da menfaatleri gerektirdiği için koruyorlar."

- "Orman yurdun öz evladı ormansız yok dünya tadı." (Aşık Veysel)

- Yaşamak! Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine bu hasret bizim!"(Nazim Hikmet)

Dünya Çevre Günü mesajları kutlama sözleri! 5 Haziran 2020 Dünya Çevre Günü resimli mesajları sözleri - Resim : 2

- Doğa insanların ihtiyacını karşılayacak bir kaynak topluluğu olarak görmek çevrenin yok olmasına davetiye çıkarmak demektir.

- "Kirli çevre insanin ruhunu kirletir, kirli ruhlar çevreyi kirletir." (Aziz Nesin)

- "Kıyamet kopmak üzere bile olsa, elinde bir fidan varsa, bu fidanı dikmemezlik etme."

Dünya Çevre Günü mesajları kutlama sözleri! 5 Haziran 2020 Dünya Çevre Günü resimli mesajları sözleri - Resim : 3

- "Doğaya hoyratça davranan toplumlara da insanlar arasındaki ilişkiler de hoyratça oluyorlar." (John Bennet

- "Bir nokta açıktır: Dünyamız emin ellerde değildir " Yeni dünya düzeni" yeryüzünü ölüme mahkum etmiştir" (Peter F Drucker)

- "Bir ulusun gerçek zenginliği, ağaç örtüsüyle ölçülebilir" (Richard St Barbe Baker)

Dünya Çevre Günü mesajları kutlama sözleri! 5 Haziran 2020 Dünya Çevre Günü resimli mesajları sözleri - Resim : 4

- "Biağaç dikersen, onun meyvelerinden her yiyen, sana sevap kazandıracak, gölgesinde oturan sana sevap kazandıracak, hatta onun tohumunu, meyvesini yiyen kuşlar bile sana sevap kazandıracak."

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ NEDİR?

1972 yılında İsveç'in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. Dünya Çevre Günü geçtiğimiz yıl, “İnsanları doğaya bağlama” teması ile temiz bir ortamın insanlığa sağladığı temiz gıda güvenliği ve gelişmiş sağlıktan, su temini ve iklim istikrarına kadar geniş faydalara dikkat çekti.

Çevre Günü, yıllar geçtikçe kamuya ulaşan daha geniş bir küresel platform haline gelmiş olup 100'den fazla ülkede paydaşlar tarafından kutlanmaktadır. Ayrıca, çevre için pozitif bir şeyler yapmak isteyen insanların da günü olan Çevre Günü, bireysel eylemlerin bir araya gelerek gezegen üzerinde artan pozitif etki yaratılmasını sağlamaktadır.

Dünya Çevre Günü mesajları kutlama sözleri! 5 Haziran 2020 Dünya Çevre Günü resimli mesajları sözleri ile ilgili etiketler 5 Haziran dünya çevre günü mesajlar sözler resimli mesajlar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.