Dünya bu skandalı konuşuyor! Göçmen doktorlar ölüyor

Tüm dünya gibi İngiltere'de koronavirüsle savaşıyor. Ülkede virüs nedeniyle ölen 8 doktorun da göçmen olması büyük tartışmalara yol açtı. Beyaz İngiliz doktorların daha prestijli branşlarda çalıştığı belirtilirken, göçmenlerin ancak ön safta iş bulabildiğine vurgu yapıldı.

İtalya ve İspanya’dan sonra Avrupa’da koroanvirüs salgınından en fazla etkilenen İngiltere’de sağlık sisteminde skandallar bitmek bilmiyor. Salgınla mücadelede göçmen doktorların ön safta mücadele ettiği ve can verdiği ülkede, sağlık çalışanlarına yeterli koruyucu ekipman verilmemesi de sistemin krizini derinleştiriyor.

Son olarak kişisel koruyucu ekipman eksikliği nedeniyle çöp torbaları giyerek hastalara bakmak zorunda kalan 3 hemşirenin korona virüsü testlerinin pozitif çıktığı açıklandı. Birkaç hafta önce İngiltere’nin Harrow bölgesinde bulunan Northwick Park Hastanesi’nde çalışan 3 hemşirenin kişisel koruyucu ekipman eksikliği nedeniyle vardiyalarında çöp torbası giyerek hastalara hizmet vermek zorunda kaldıkları ortaya çıkmıştı. Ayrıca aynı hastanede çalışan personele yapılan testlerin de yarısından fazlasının pozitif çıktığı aktarıldı. Öte yandan İngiltere’de Başbakan Boris Johnson’dan koruyucu ekipman talep eden doktor, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi. Sky News kanalının haberine göre, 53 yaşındaki Abdul Mabud Chowdhury, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Hemşireler uygun maskeleri, eldivenleri ve diğer koruyucu ekipmanları olmadığı için klinik atık torbalarına sarılmış bir fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmıştı.

Dünya bu skandalı konuşuyor! Göçmen doktorlar ölüyor

IRKÇILIK TARTIŞMASI

 İngiltere’de salgınla mücadelede hayatını kaybeden 8 doktorun tamamının göçmen olması, sağlık sisteminde ırkçılık tartışmasını gündeme taşıdı. New York Times gazetesinin haberine göre göçmen doktorlar, İngiltere doğumlu doktorlara göre daha riskli branşlarda ve birimlerde görevlendiriliyorlar. Habere göre salgınla mücadele sırasında, Mısır, Hindistan, Nijerya, Pakistan, Sri Lanka ve Sudan kökenli 8 göçmen doktor hayatını kaybetti.

Dünya bu skandalı konuşuyor! Göçmen doktorlar ölüyor - Resim : 2

Dünya bu skandalı konuşuyor! Göçmen doktorlar ölüyor ile ilgili etiketler İngiltere Koronavirüs Korona doktor hemşire Irkçılık
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.