Dünya bu skandalı konuşuyor: Almanya'da bir kadına başörtülü olduğu için oy kullandırılmadı...

Almanya'daki genel seçimlerde başörtülü bir kadın oy kullanmak için sandığa gittiğinde geri çevrildi. Burka kanunu'nu ihlal ettiği söylenen başörtülü kadına oy kullandırmadılar.

Almanya'da geçen pazar günü genel seçim yapıldı. 

Köln yakınlarındaki Bergheim kasabasında oy kullanmak isteyen 21 yaşındaki genç kadın, başörtülü olması gerekçesiyle oy kullanamadı. 

'BURKA KANUNU' BAHANESİ

Seçim görevlileri, 21 yaşındaki genç kadının başörtülü olduğu için oy kullanmasına izin vermedi. Karara gerekçe olarak, kadının başörtüsü ile "Burka kanununu" ihlal etmesi gösterildi. Bunun üzerine genç kadın başörtüsünü çıkarmak istemedi ve seçim salonunu terk etti.

 

ŞİKAYETTEN SONRA GİDİP OY KULLANDI

TRT Haber'de yer alan habere göre; kadının arkadaşlarının Bergheim Belediyesi'ne haber verilmesi sonrasında sorun aşıldı. Genç kadın ikinci kez geldiği seçim merkezinde oyunu kullanabildi. Müslüman kadına, her şeyin bir "yanlış anlaşılma" olduğu, görevlilerin başörtüsü takma ile "burka yasağını" birbirine karıştırdıkları aktarıldı.

 

BELEDİYE BAŞKANI ÖZÜR DİLEDİ VE YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEK İSTEDİ

Bu durumda olan başka başörtülü seçmenlerin de olduğu belirtilirken, genç kadın Ayrımcılıkla Mücadele Kurumu'na başvurdu. Kentin belediye başkanı da kendisinden özür diledi ve genç kadınla yüz yüze görüşmek isteğini iletti.

Dünya bu skandalı konuşuyor: Almanya'da bir kadına başörtülü olduğu için oy kullandırılmadı... ile ilgili etiketler Almanya başörtüsü Kadın seçim başörtülü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.