Dünya bu görüntüleri konuşuyor! ABD Kongre Binası baskınında gergin anlar...

ABD'de eski Başkan Donald Trump'ın destekçilerinin Kongre Binasına düzenlediği baskınla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. İlk kez yayınlanan görüntülerde kongre liderlerinin olay sırasında yaşadığı korku dolu anlar kameralara yansıdı. Görüntülerde ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin “Kongredeki oturumu sonlandırmak zorundayız yoksa isyancılar büyük bir zafer kazanacaklar" dediği anlar dikkat çekti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin gazeteci olan kızı Alexandra Pelosi tarafından kaydedilen görüntülerde Başkan Nancy Peloci ile dönemin Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer’in, güvenliğin sağlanması amacıyla bazı yetkililer ile yaptıkları konuşmalar da yer alıyor.

Görüntülerin başında isyancıların kongre binasındaki bir kapıyı kırarak içeri girmeye başladığı ve güvenlik güçlerinin yetersiz kaldığı belirtilirken, telefonda konuşan Başkan Nancy Pelosi’nin “Kongredeki oturumu sonlandırmak zorundayız yoksa isyancılar büyük bir zafer kazanacaklar.” sözlerini kullandığı görülüyor.

Dünya bu görüntüleri konuşuyor! ABD Kongre Binası baskınında gergin anlar...

MAHSUR KALAN SENATÖRLER GAZ MASKESİ TAKTI

Kongre liderlerinin saldırı sebebiyle güvenli ve gizli bir odaya nakledilmesinin ardından odada bulunanların yaşadığı gerginlik açıkça belli olurken Başkan Pelosi, hükümetin hala işlediğini bir şekilde halka göstermek ve seçimin onaylanması işlemine devam etmek için oturuma geri dönmenin bir yolu olup olmadığını sordu. Odada bulunan birisi cevap olarak bazı senatörlerin Genel kurul salonunda mahsur kaldığını ve olası bir saldırıya karşı gaz maskesi takarak yere yatıp siper aldıklarını belirtmesi üzerine Pelosi hayret içerisinde odadakilere dönerek “Buna inanabiliyor musunuz?” dedi.

SCHUMER: LANET OLASI GÜVENLİK BAKANI

Güvenli odada Chuck Schumer’in Güvenlik Bakanı’nı aramak istediğini söylediği görüntüde “Lanet olası Güvenlik Bakanı“ sözlerini sarf etmesi dikkat çekti. Schumer, dönemin ABD Güvenlik Bakan Vekili olan Christopher Miller ile yaptığı telefon görüşmesinde “Hala güvenli odaya nakledilemeyen senatörler bulunuyor. Çok sayıda güvenlik görevlisine ihtiyaç var, Maryland Ulusal Muhafızlarını da gönderebilir misiniz?” diye sordu.

Dünya bu görüntüleri konuşuyor! ABD Kongre Binası baskınında gergin anlar... - Resim : 2

"NİÇİN BAŞKAN TRUMP'A ÇAĞRI YAPMASINI SÖYLEMİYORSUNUZ?"

Başkan Pelosi ve Schumer, yardım istemek için dönemin Virginia Eyaleti Valisi Ralph Northam ve Adalet Bakanı Vekili Jeffrey Rosen ile de telefonda konuştu. Konuşma sırasında Schumer’in Jeffrey Rosen’e hiddetli bir şekilde “Sayın Bakan, niçin Başkan’a (Donald Trump) isyancıların kongreyi terk etmeleri çağrısı yapmasını söylemiyorsunuz?” ifadesini kullandı.
Trump, 3 Kasım 2020’deki başkanlık seçimlerini kaybetmesinin ardından seçimin “hileli” olduğunu iddia etmiş ve destekçilerini kendisine karşı bir komplo yapıldığına ikna etmeye teşvik edici girişimlerde bulunmuştu.

ABD'NİN EN KARANLIK GÜNÜ

6 Ocak 2021’de Trump’ın başkan olmasını isteyen binlerce destekçisi, Kongre Binası’na yürüyerek saldırı düzenlemişti. Saldırılarda 5 kişi hayatı kaybederken, yüzlerce kişi ise yaralanmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında Trump’ın yanı sıra yüzlerce tanık 6 Ocak Komitesi tarafından sorgulanmış, 900’den fazla kişi ise suçlanmıştı. Olayların ardından ABD Başkanı Joe Biden, 6 Ocak saldırılarını “ABD’nin en karanlık günü” olarak nitelendirmişti.

Dünya bu görüntüleri konuşuyor! ABD Kongre Binası baskınında gergin anlar... ile ilgili etiketler ABD Donald Trump Trump PELOCY kongre binası baskın

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.