Dünya bu fotoğrafları konuşuyor

ABD'de Donald Trump'a destek gösterisi düzenleyen protestocular, polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi. Bir göstericinin Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin masasına ayaklarını uzattığı görüntü ise yıllar önce 'demokrasi getirme' bahanesiyle Irak'ı işgal eden Amerikan askerlerinin Saddam'ın sarayındaki fotoğraflarını akıllara getirdi.

Washington'da, Seçiciler Kurulu oylarının sayıldığı ve 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerinin sonuçlarının resmileştiği Kongre oturumunda Trump destekçileri Kongre binasının dışında protesto düzenledi.

Göstericiler daha sonra polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi. Bir gösterici ise Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin masasına ayaklarını uzatıp kameralara poz verdi

Dünya bu fotoğrafları konuşuyor

'ETME BULMA DÜNYASI'

O fotoğraf, akıllara 2003 yılında Irak'ta çekilen bazı fotoğrafları getirdi.

'Demokrasi getirme' bahanesiyle Irak'ı işgal eden ABD askerleri, Saddam Hüseyin'in sarayına gitmiş koltuğunda çeşitli pozlar vermişti.

O görüntüleri sosyal medyada paylaşan kullanıcılar, 'etme bulma dünyası' yorumunda bulundu.

Dünya bu fotoğrafları konuşuyor - Resim : 2

Dünya bu fotoğrafları konuşuyor - Resim : 3

IRAK SAVAŞI

Irak Savaşı, 20 Mart 2003'te Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık önderliğinde oluşturulmuş Çokuluslu Koalisyon Kuvvetlerinin bir askeri harekâtla Irak'a girmesiyle başlayan ve devam eden savaştır

Ayrıca İkinci Körfez Savaşı, Irak'ın İşgali ve koalisyon ülkelerince Irak'ı Özgürleştirme Operasyonu olarak da adlandırılır. 21 Ekim 2011 tarihinde ABD Başkanı Barack Obama yaptığı açıklamada, ülkedeki ABD askerlerinin 31 Aralık 2011'e kadar geri çekileceğini açıkladı. 15 Aralık 2011 tarihinde Bağdat'ta bulunan Amerikan Üssü'nden son Amerikan Bayrağı'nın indirilmesiyle savaş resmen sona ermiştir. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry savaşın vahim bir hata olduğunu belirtmiştir.

İşgalin başlamasından kısa süre sonra düzenli Irak ordusu yenildi, neticede Saddam Hüseyin yakalanarak idam edildi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Irak'ta yeni bir demokrasi inşa etme denemelerine başladı. Bazı tarikat ve diğer çeşitli silahlı gruplardan oluşan direnişçilerle koalisyon güçleri arasında bir asimetrik savaş başlamış, Şii ve Sünni gruplar arasında sorunlar çıkmış ve Irak'ta El-Kaide operasyonları başlamıştır.

Dünya bu fotoğrafları konuşuyor ile ilgili etiketler ABD Irak kongre işgal saddam hüseyin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.