Dünya basınına yansıyan flaş iddia: Putin o emri katliamları gizlemek için verdi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken, Rus güçlerinin çekildiği yerlerde yaşandığı ortaya çıkan sivil katliamlar büyük tepki çekmeye devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Putin'in sivil katliamları gizlemek için yeni bir talimat verdiği iddia edildi. Söz konusu iddiaya göre Purin, Avrupa'nın sivil katliamları görmesini engellemek için cansız bedenlerin yakılması talimatı verdi.

Ukrayna ile Rusya arasında propaganda savaşı sürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı bin askerin teslim olduğunu paylaşırken Ukrayna bu iddiayı yalanladı. Mariupol belediye başkanının iddiasına göre 21 binden fazla sivil hayatını kaybetti. Kan donduran iddiaya göre Rus lider Vladimir Putin, Avrupa'nın katliamı görmemesi adına cesetleri yakma talimatı verdi.

13 KREMATORYUM GETİRİLDİ

Kente giriş yapılamadığı için bu sayı tam olarak belirlenemiyor. Ukrayna'ya göre Rusya, Bucha'da yaşananlar olmasın diye saldırıyı dünyanın görmesini istemiyor.

Mariupol belediye başkanı dün akşam yaptığı açıklamada Rusya'nın şehre 13 adet krematoryum getirdiğini ifade ederek cesetleri yakmak ve kimseye göstermemek için Putin'in emir verdiğini belirtti.

Bucha'da sivillerin ölümüne neden olan Putin, Mariupol'de Avrupa'nın gözü önünde yine sivil katliamına hazırlanıyor. Mariupol'e ceset yakma aletlerinin getirildiği iddia edildi.

Dünya basınına yansıyan flaş iddia: Putin o emri katliamları gizlemek için verdi ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Putin cansız beden yakma sivil talimat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.