Dünya ayaktayken bu açıklamayı yaptı: Dışarı çıkmayı bırakmayın

Tüm dünya koronavirüsle mücadele için evine kapanırken Meksika Devlet Başkanı vatandaşlarına 'Dışarı çıkmayı bırakmayın' çağrısında bulundu. Başkan, 'Ekonomik olarak imkanınız varsa ailenizi restoranlara götürmeye devam edin' dedi.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 37 kişi yaşamını yitirdi.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Oaxaca de Juarez şehrinde ziyareti ettiği bir restoranda halka koronavirüs salgınına ilişkin paniğe kapılmamalarını söyledi.

"BEN SİZE NE ZAMAN DIŞARI ÇIKMAMANIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEYECEĞİM"

Salgınla mücadele eden diğer ülkelerin liderlerinin aksine halkı dışarı çıkmaya çağıran Obrador, "Dışarı çıkmayı bırakmayın, hala ilk evredeyiz. Ben size ne zaman dışarı çıkmamanız gerektiğini söyleyeceğim. Eğer yapabiliyorsanız, ekonomik olarak imkanınız varsa ailenizi restoranlara götürmeye devam edin" ifadelerini kullandı.

Dünya ayaktayken bu açıklamayı yaptı: Dışarı çıkmayı bırakmayın

"GÜNLÜK HAYATIMIZI YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Daha önce de ülkede salgınla ilgili sokağa çıkma yasağı uygulamayacağını söyleyen Obrador, "Eğer sebepsiz yere günlük hayatı aniden durdurursak iyi bir şey yapmış olmayız. Günlük hayatımızı yaşamaya devam edeceğiz ve zamanı geldiğinde devlet başkanı, ne zaman evde kalmanız gerektiğini söyleyecek" diye konuştu.

MEKSİKA'DA KORONADAN 3 KİŞİ ÖLDÜ, 316 VAKA BULUNUYOR

Nüfusu 130 milyona yaklaşan Kuzey Amerika ülkesi Meksika'da koronavirüs görülen kişi sayısı 316, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 olarak açıklanmıştı.

Dünya ayaktayken bu açıklamayı yaptı: Dışarı çıkmayı bırakmayın ile ilgili etiketler Meksika Koronavirüs Korona Çin Wuhan Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.