Dünya Ay arası kaç km? Ay ile Dünya arasındaki mesafe kaç km?

Dünya Ay arası kaç km? Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek 10 yılın uzay programını açıkladı. 10 Hedeften sonuncusu olan ve Ay'a ilk Türk astronotunu göndermeyi hedefleyen Milli Uzay Programının detayları belli oldu. Ay'a gidecek ilk Türk vatandaşının konuşulduğu bu dönemde Ay ile Dünya arasındaki mesafe kaç km merak ediliyor.

Dünya ile Ay arasındaki mesafe kaç km sorusunun yanıtı, Cunmhurbaşkanı'nın Türkiye'nin Ay'a astronot gönderme hedegini açıklamasının ardından vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Dünya Ay arası kaç km?

DÜNYA AY ARASI KAÇ KM?

Ay ile Dünya arasındaki mesafe inanılmaz miktarda büyüktür. Öyle ki Güneş sistemi içinde tüm gezegenler dünya ile ayın arasındaki mesafeye sığdırılabilir. Yani Merkür'ü, Venüs'ü, Mars'ı, Jüpiter'i, Satürn'ü, Uranüs'ü ve Neptün'ü alıp, Dünya ile Ay arasına sığdırabilirsiniz. Hatta buna Dünya'yı bile tekrardan ekleyecek olsanız, geriye 5000 ila 18.000 kilometre arası bir mesafe kalırdı. Yani daha hala başka cisimleri sığdırabilirdiniz.

dünya ay arası kaç km ile ilgili görsel sonucu

Dünya ile Ay arasındaki mesafe en yakınken 356.500 kilometre, en uzakken 406.700 kilometre civarıdır. Güneş Sistemi'mizdeki Dünya hariç gezegenlerin çapları sırasıyla:

Merkür: 4.800 kilometre
Venüs: 12.100 kilometre
Mars: 6.800 kilometre
Jüpiter: 142.800 kilometre
Satürn: 120.660 kilometre
Uranüs: 51.800 kilometre
Neptün: 49.500 kilometre

Ama bu mesafe, bir o kadar da ufacıktır. Işık, saniyede 300.000 kilometre ya da 300 milyon metre hızla hareket eder. Dolayısıyla Dünya'dan yola çıkan ışığın Ay'a ulaşması sadece 1 saniye sürer. Ancak Dünya'dan çıkan ışığın Güneş'e ulaşması tam 8 dakika 20 saniye sürer. Şöyle söyleyebiliriz: Eğer Dünya kabaca bu buz küresi büyüklüğünde olsaydı, Güneş Sistemi'nin tamamı 11 kilometre genişliğe sahip olurdu! Bir düşünün, 11 kilometre! Bu modelde dev gezegen Jüpiter, bir karpuz büyüklüğünde olurdu, Güneş ise sadece 1.5 metre çapa sahip olurdu.

Dünya Ay arası kaç km? Ay ile Dünya arasındaki mesafe kaç km? ile ilgili etiketler Türkiye Uzay Ajansı dünya ay arası kaç km
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.