Dün yükselişe geçen dolarda Merkez'in PPK özeti sonrası son durum!

Dolar TL bazında dün itibariyle 8.46 liradan 8.53'e çıkarak değer kazandı. Merkez Bankası'nın PPK özetlerini açıklamasının öncesinde yükselişe geçen dolar, özet açıklanınca herhangi bir hareketlilik göstermedi.Yeni güne ise dolar 8.52 liradan başladı.

Doların güçlenmesinde son yayımlanan Fed tutanaklarında Federal Açık Piyasa Komitesi üyelerinin mevcut varlık alım programının ekonomiyi desteklediğini vurgulaması etkili oldu.

PİYASALARDA VARYANT ENDİŞESİ

Bunun yanında dünyada delta varyantıyla artan yeni koronavirüs vakaları da endişeyle takip ediliyor.

DOLAR ENDEKSİ 9.5 AYIN ZİRVESİNDE

Fed’den gelen önemli mesajların etkisi ile birlikte 6 gelişmiş ülke para biriminden oluşan sepetin dolar karşısındaki değişiminin incelendiği dolar endeksi 93.6’ya kadar çıkarak son 9.5 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

DOLAR VE EURO PRİMLİ SEYREDİYOR

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yaşanan geri çekilme ve dolar endeksindeki yükseliş dolar/TL fiyatlarını yukarı yönde revize ediyor. Güne 8.53 lira seviyesinden başlayan dolar kuru sabah saatleri itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0.36 oranında yükselişle 8.5248 lira seviyesinde işlem görüyor.

Volatilitenin yüksek olduğu dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 8.27, en yüksek ise 8.54 seviyeleri görüldü. Euro ise sabah saatleri itibarıyla 9.96 lira seviyesinde primli hareketini sürdürüyor.

Dün yükselişe geçen dolarda Merkez'in PPK özeti sonrası son durum! ile ilgili etiketler Dolar Merkez Bankası Para Euro
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.