Dün hizmete açıldı! Deprem bölgesi yardımları artık e-Devlet üzerinden

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremin yarattığı hasarları sarabilmek için ver gücüyle çalışan kamu kurum ve kuruluşlarından deprem bölgesine yardım etmek isteyenler için yeni bir hizmet geldi. İşte o hizmet…

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki ayrı deprem ile sarsılan Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz Bölgesi, tarihin en büyük kara depremlerinden birini yaşadı. Arama ve kurtarma çalışmalarında bu sabah saatleri itibariyle 72 saat geride kalmışken; bir yandan da depremzedelerin yaralarını sarmak için bölgeye gönderilen yardımların sayısı artmaya başladı. Yardımların adil dağıtımı ve kontrolü için harekete geçen Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi iki yeni dijital hizmeti kullanıma açtı.

Kahramanmaraş başta olmak üzere Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde de çok ağır yıkımlara yol açan deprem bölgesinde devam eden arama ve kurtarma çalışmalarının yanı sıra bir yandan deprem bir yandan da soğuk ile mücadele etmek zorunda kalan depremzedelerin yaralarını sarmak için seferberlik ilan edildi. Üç ay boyunca OHAL (olağanüstü hal) bölgesi olarak yönetilecek olan deprem bölgeleri için yapılan seferberlik çağrısına Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ise, vatandaşların güvenle kullanabileceği iki yeni hizmet ile destek oldu.

EN YAKIN KAN BAĞIŞ MERKEZİ GÖRÜLEBİLECEK

İki yeni hizmete açan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, ilk hizmeti Türk Kızılay için devreye soktu. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin bildirdiğine göre, e-Devlet Kapısı aracılığıyla ulaşılabilecek olan yeni hizmetin adı; ‘En Yakın Kan Bağış Merkezi’.

Devreye giren ‘En Yakın Kan Bağış Merkezi’ hizmeti aracılığıyla e-Devlet Kapısı’ndan kolaylıkla tarif alabilecek olan vatandaşlar, bölgedeki Türk Kızılay Kan Bağış Merkezi’ne ait adres, telefon ve çalışma saati gibi bilgilere de kolaylıkla ulaşabilecek. Bağışlanan kanlar, depremzedelerin tedavisinde kullanılacak.

KREDİ KARTI İLE NAKDİ YARDIM YAPILABİLECEK

Dün hizmete açıldı! Deprem bölgesi yardımları artık e-Devlet üzerinden

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin deprem bölgesi için hizmete açtığı ikinci ekran, nakdi yardımların güven ile toplanabilmesini sağlayacak olan ‘Deprem Bağış Kampanyası’ hizmeti oldu. Bu kampanya kapsamında e-Devlet Kapısı üzerinden bağış yapabilecek olan vatandaşlar isterse Türk Kızılay’a isterse AFAD’a bağış gerçekleştirebilecek.

Banka kartı ya da kredi kartı ile yapılabilecek olan bağış hizmeti kapsamında e-Devlet Kapısı aracılığıyla vatandaşların bağışları güvenle kurumlara ve kurumlardan da deprem bölgesine ulaşacak. Ödemelerde ise üç boyutlu güvenlik sistemi (3D Secure) aracılığıyla yapılacak.

Dün hizmete açıldı! Deprem bölgesi yardımları artık e-Devlet üzerinden ile ilgili etiketler deprem e-Devlet Kredi kartı Kızılay AFAD
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.