Dumankaya FETÖ'den gitti, "kardeş şirket" DKY ise yola devam ediyor!

Dumankaya ailesine bağlı şirketler "FETÖ’ye finansal destek sağladıkları” gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında TMSF’ye devredilirken, aynı ailenin bir diğer şirketi olan DKY ise faaliyetlerini sürdürüyor.

Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği Halit Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi, Uğur Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya’a ait şirketlere,TMSF yetkililerinin yönetim organının tüm yetkilerini kullanmak ve yeni yönetim kurulunu oluşturmak üzere kayyum olarak atanmalarına karar verilmişti.

dumankayalar

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ile şirketin ortakları Halit Dumankaya, Necla Dumankaya, Uğur Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya’nın mal varlıklarına soruşturma kapsamında el konulmuş, 22 Nisan 2016'da da şirketin murahhas üyesi olan baba Halit Dumankaya tutuklanmıştı.

Halit Dumankaya'nın aylık tutukluluk incelemesi sırasında ise adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılarak ayağına elektronik kelepçe takılmasına karar verilmişti.

ali-dky

DUMANKAYA GİTTİ, DKY YOLA DEVAM EDİYOR

Ailenin bir diğer şirketi olan DKY'nın ise faaliyetlerine devam ediyor olması dikkat çekiyor. Ali Dumankaya'nın sahibi olduğu DKY, İstanbul'un özellikle Anadolu yakasındaki projeleriyle konut satışını sürdürüyor!

DUMANKAYA GRUBUNUN GEÇMİŞİ

1963’te İbrahim Dumankaya ve Halit Dumankaya kardeşler tarafından kurulan Dumankaya Grubu, başta inşaat sektörü olmak üzere otomotiv, rent a car, sigorta ve PVC kapı pencere üretimi alanında faaliyet gösteriyor. İbrahim Dumankaya’nın oğlu Ali Dumankaya ile Halit Dumankaya’nın oğlu Uğur Dumankaya’nın yönetimde olduğu şirkette mayıs 2013’te yılında yol ayrılığına gidildi. Uğur Dumankaya ‘Dumankaya İnşaat’ adıyla faaliyetlerine devam ederken, Ali Dumankaya ‘DKY İnşaat’ adında yeni bir şirket kurdu.

Dumankaya FETÖ'den gitti, "kardeş şirket" DKY ise yola devam ediyor! ile ilgili etiketler FETÖ Dumankaya ali dumankaya dky halit dumankaya
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.